Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lovely_pink din Bucuresti
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Calatorii - Travel & Geographic / Zakynthos - Grecia Moderat de Nero, roin
Autor
Mesaj Pagini: 1
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
Zakynthos - cea mai sudica dintre insulele ionice, practic la Mediterana:



Golful contrabandistilor - Smuggler's Cove



- Transport din Romania: avion charter Fokker, o ora si un sfert de zbor
- Statiune: Laganas
- Hotel: * * * , mic dejun inclus
- O camera de 3 persoane
- 14 nopti cazare
----------------------------------------
Pret pentru 3 persoane: 1300 EUR, inclusiv taxele de aeroport, exclusiv asigurarea medicala.

- Masa curenta: un platou pentru 3 persoane: 4 EUR.
- O masa de seara: max 20 EUR.

Excursii: contra cost, inclusiv cu vaporul la Atena, prin istmul Corint.
Nu stiu preturile, dar ma astept la 30 - 100 EUR/pers, depinde cat e de lunga excursia.

Modificat de 80Inanna (acum 16 ani)


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 16 ani
   
De_
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 17 ani
Nice...dar ma baga la iedei chestia cu 3 Persoane...

pus acum 16 ani
   
Andc
Membru Senior

Inregistrat: acum 17 ani
Se poate ajunge si cu masina pe traseul giurgiu - sofia - kulata - salonic - autostrada spre atena - corint - patra - kilinis de unde se poate trece cu feribotul in zakynthos in mai putin de 1 ora.
E un paradis: mare de cristal, nisip fin si stanci impresionante. E plin de englezi, nu prea vezi est europeni, iar camere la hotel se pot rezerva pe net la 30 Euro / camera / noapte. Cu masina e deosebit sa ajungi acolo pentru ca ai libertate de miscare si ai ce vedea. Se pot inchiria si masini de la 60Euro / zi.
80Inanna, stii care e simbolul insulei ?  Mai e numita „comoara nedescoperită a Mării Ionice” si pe insula a fost turnat si un film de groaza: "Insula mortii" parca despre care citeam pe net ca a fost filmat pe real...

Simbolul insulei este un pelican alb.... are si un nume....

Modificat de Andc (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
Se pare ca mi-am ratat destinatia de vacanta

Ce am vrut eu a fost sa stau pe nisipul fierbinte al unei plaje si sa uit de stresul zilnic. Mi s-a spus ca Kalamaki din Zakynthos este tocmai ce-mi trebuie 


Cand am ajuns la destinatie era sa nu-mi mai recunosc bagajul. Acesta era un geamantan standard, deci nu sarea in ochi si imi fusese inlaturat micul lacat de la fermoar, lacat care era un semn de recunoastere important. Era opera "antiteroristilor" de la aeroportul din Timisoara. In bagaj aveam alimentatorul si cablurile camcorderului, miniDVD-uri pentru el, obiecte de toaleta (in volume sub 100 ml, regulamentar), baterii de rezerva, un mic briceag standard de deschis dopuri etc. Toate astea li s-au parut componentele unei bombe. Au deschis geamantanul la ei, nu in fata mea, si nu mi-au spus nimic. Halal competenta din partea lor sa nu stie recunoaste un cablu RCA pe monitor. Bineinteles ca nu m-au despagubit pentru lacat. Prin comparatie, grecii au fost profesionisti: mi-au trecut bagajul prin monitor in fata mea si nu li s-a parut nimic suspect, ceea ce era si adevarul. Se pare ca "antiteroristii" de la noi isi dau foarte multe aere ca sa-si justifice supradimensionarea. Pana la urma am deschis bagajul care semana cu al meu ca sa indraznesc sa-l iau. Am pierdut mult timp si era sa ratez din cauza asta autobuzul si ghidul.

Ajungand, am fost cazati la Complexul Merlis (maaare "complex", 26 de camere  ). Mi s-a dat camera 13. Se pare ca era un numar predestinat    Era foarte mica si al treilea pat (suplimentar) aproape ca nu mai lasa niciun loc de trecere. A fost cea mai mica camera pe care am vazut-o vreodata la un hotel de 3 stele. Apoi au inceput restrictiile: sa nu arunci hartii in toaleta, ca n-au canalizare, doar fosa septica. Sa nu folosesti multa apa calda, ca e preparata solar. Si inca cateva. Ok, am zis ca asta este. :|

Cica camera era dotata cu bucatarie complet utilata. Complet utilata pentru 2, dar noi eram 3. Am decis sa nu mai facem scandal. Din bucataria complet utilata lipsea o esentiala laveta. Un semnal discret sa nu gatesti acolo, ci sa mananci la restaurant. Si daca totusi te incumetai sa gatesti acolo, las' ca aveau eu grija: resturile care formau gunoiul in loc sa le ridice zilnic le-au lasat sa stea acolo, la 30 de grade, timp de cate 5 zile. Las' ca te invata ei sa mananci un pepene intr-o camera de hotel de 3 stele !

La astfel de hoteluri lenjeria de pat si prosoapele se schimba la 3 zile. Am stat acolo 14 nopti. Oricum ai suci-o, trebuiau sa fie 5 seturi. N-au fost nici macar 4, cat ar fi trebuit la un hotel de 2 stele, au fost doar 3. Iar despre curatenie, ce sa zic, aveai matura in camera, daca voiai sa nu calci cu zilele pe urmele de nisip n-aveai decat sa maturi singur, ca ei maturau doar odata cu schimbul lenjeriei. Asta intr-un hotel de 3 stele, unde intretinerea camerei trebuie facuta zilnic.

In baie nu era uscator de par. Este singurul hotel de 3 stele de la mare in care am intalnit aceasta situatie (ma rog, in Romania am stat la mare in hoteluri de 2 stele, ca de 3 n-au).

In camera era obligatoriul TV pentru hoteluri de 3 stele. Insa cu diagonala de 37 cm. Nu te puteai uita la el decat din pat, de la 3 m distanta, adica de la 8 diagonale (norma e 5). Scrisul era practic ilizibil. Iar cand afara erau in mijlocul zilei 54 de grade Celsius si nu puteai sta nici macar la umbra la masa unei taverne, ce altceva sa faci decat sa stai in camera (aveau o indispensabila climatizare) si sa te uiti la TV. Un singur program, Romania International. Foarte bun, dar de la un moment dat ti se apleaca, ca, fiind destinat diasporei, contine doar chestii despre Romania. Esti rupt complet de restul lumii.

Am avut servicii platite inclusiv pentru micul dejun. Asta i-a facut sa strambe rau din nas, ca nu te mai puteau incarca la nota. Las' ca au ei ac si de cojocul asta. La meniu fix aveau doar doua variante de mic dejun. Si tot doar doua variante de bauturi: suc sau cafea. Adica ori suc, ori cafea. Ori ramai insetat, ori adormit. Am preferat sucul, caci cafea imi era usor sa-mi fac in camera. Doar doua variante merg daca stai doar 7 zile, caci trec repede. Daca insa stai 14... Spre sfarsit am si renuntat, am mancat ce mai aveam prin frigider. "Serviciile" de mic dejun au fost asigurate de "complexul" Antonis, al carui patron e frate cu patronul lui Merlis  :|

Si cu masa... mda. O portie este intre 4 si 10 EUR, in medie 7. Si, daca nu vrei sa mori de sete, mai iei o fanta (250 ml) sau o bere (500 ml) cu 2 EUR (cine vrea vin, 6 EUR 500 ml din vinul casei). Si lasi si un bacsis de 10%, adica 1 EUR. Deci, 10 EUR de persoana. Cel mai bine este sa ceri meniul zilei, ca primesti 2-3 feluri in acelasi pret de 10 EUR. Marele noroc este ca sunt o multime de taverne (restaurante, pe greceste), care are fiecare alt meniu al zilei, asa ca ai de unde alege. Am mancat la Merlis (de 3 ori) la Giorgios (de 2 ori) la Lighthouse si la restul nu-mi mai amintesc numele. Mancarea a fost buna peste tot, dar portiile cam mari. Ori englezii le vor asa si in acest caz nu ma mir ca aratau ca niste elefanti, ori grecii vor sa mai scoata un ban. O portie ar ajunge pentru doi, dar nu se face...

Ok, sa lasam astea si sa vedem de plaja. Cum am ajuns, am intrebat unde e. Cu un gest vag de retinere mi s-a spus ca incolo, dar ca, fiind seara, nu putem merge, ca vin broastele testoase sa-si cloceasca ouale. Adica acolo e o rezervatie naturala pentru Caretta Caretta, specie protejata. A doua zi dimineata ni s-a spus ca sa nu stam direct pe nisip, ca deranjam broastele. Sa stam pe sunbeds. Nu-mi place sa stau pe sunbeds, ca imi intra in coaste, iar daca pun salteluta ma supraincalzesc. M-am uitat pe plaja, nici vorba de urme de broasca testoasa (stiu cum arata aceste urme). Am cautat zone in care sa stau direct pe nisip si, cu putina insistenta m-au lasat in pace. Ideea era ca 2 sunbeds si o umbrela se inchiriaza cu 7,5 EUR pe zi (de cumparat, un sunbed e 3 EUR si o umbrela 5 EUR). Latrau pana reuseau sa le inchirieze, apoi te lasau in pace. Broastele erau un simplu pretext. Este adevarat ca exista plaje cu broaste, dar acolo accesul e complet interzis, altfel nu se poate. Cum naiba sa vina o broasca pe o plaja plina de nicotina din mucurile tigarilor ?

La plecare compania Carpatair n-a dat locuri in avion. Deci pe "coteala", tipic romanesc, chiar si in avioane. Asta inca n-ar fi nimic, dar au fost mai multe persoane decat locuri, asa ca copiii mici (care aveau, totusi, loc platit) au trebuit tinuti in brate. Ca sa nu mai zic de cat loc a fost pentru manevrele de care acesti copii au uneori nevoie. Si in plus, fiind incarcati cu copii acesti pasageri au ajuns ultimii in avion ("coteala" de care vorbeam a romanilor) si au ajuns in coada avionului, in zgomotul motoarelor (un Fokker 100 cu motoare in coada, nu pe aripi). A trebuit interventia stewardeselor, alt prilej de blagosloveli, lucru care putea fi evitat simplu prin numerotarea biletelor si atribuirea acestor numere cu discernamant. In mod ironic, in "Magazinul CARPATAIR" nr. 4-7/2007 din avion dl. Vicepresedinte Dan Andrei se lauda ditirambic cu calitatea serviciilor oferite de Carpatair.

Cam toate serviciile au fost in stilul "pentru romani merge si asa". Ce reprosez tour-operatorilor este ca nu m-au informat de cele de mai sus.


Despre excursii in alt post, cand am si materialul grafic prelucrat. Va promit ca va fi frumos.

Modificat de 80Inanna (acum 16 ani)


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 16 ani
   
De_
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 17 ani
adick...pe scurt...nu va duceti fratilor acolo....

pus acum 16 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
Navagio



Plaja are nisip, insa nu foarte fin, iar la mal este pietris, malul este abrupt, langa mal apa este adanca si rece caci faleza tine umbra si apa nu apuca sa se incalzeasca. Baia este "de amintire ca am fost acolo"    Culorile sunt chiar cele din film, azuriul splendid al apei se datoreaza fundului de calcar al marii.


Povestea naufragiului:

Cargoul "Panagiotis" a fost construit in 1937 in Scotia, iar in ultima sa perioada naviga sub pavilion turcesc ( ) si era folosit pentru contrabanda de tigari, vinuri si femei (!)  In 1980 a fost urmarit de Paza de coasta greaca si vasul a incercat sa se ascunda in golful St. Giorgios (Sf. Gheorghe). Era furtuna, vasul politiei nu s-a putut apropia, dar nici cargoul n-a mai putut fi guvernat, asa ca echipajul l-a abandonat si el a esuat.

Ce nu se mai spune in prospecte este ca locuitorii din Zakynthos, auzind de naufragiu, s-au repezit acolo si peste noapte au golit cargoul de toata marfa de contrabanda (exact ca "etnicii" din Romania  ).  A doua zi dimineata, cand a venit Politia, nu mai era nici urma de marfa    Atunci au inceput sa faca perchezitii si au arestat pe toti cei la care s-a gasit marfa de contrabanda    A fost haiul lumii.

Naufragiul a devenit mana cereasca petru turismul din Zakynthos. Se spune ca este cel mai fotografiat loc din Grecia, mai mult chiar decat Acropole (!). Pe plaja se poate ajunge numai de pe mare. Sunt curse regulate din Laganas sau Zakynthos (in cadrul excursiei "Croaziera", 20 EUR), sau din porturile Aghios Nokolaos (Sf. Nicolae) sau Porto Vromi (cca. 12 EUR). Debarcarea pe plaja se poate face doar pe vreme linistita, caci nu exista ponton si valurile pot impiedica accesul.

More... (en)

Modificat de 80Inanna (acum 16 ani)


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 16 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
Zakynthos - istoric

Din antichitate pâna în era bizantina


Primele semne de viata dateaza din neolitic, urmele fiind gasite in golful Laganas. Dupa Homer, colonizarea a avut loc prin anii 1600 - 1500 î.Hr. de colonistii din Psofida (Arcadia). În anii urmatori insula a fost cucerita de Arkisios, regele Cefaloniei. Mai târziu a ajuns în posesia lui Ulisse, fiul lui Laertes, regele Itacai.

În timpul razboaielor persane Zakynthos a fost când neutra, când aliata lacedemonienilor, iar mai târziu a facut parte din Liga Ateniana. În timpul campaniei lui Filip în Grecia din cadrul razboaielor macedoniene, Zakynthos a cazut în mâinile macedonienilor, iar mai târziu ale romanilor, care în anul 146 î.Hr. au încorporat-o în districtul roman Ahaia, împreuna cu Epirul, Peloponezul si insulele din marea Egee, cu exceptia Cretei.

Cu exceptia primilor ani de dominatie romana, când insula a fost condusa de un viceconsul roman, Zakynthos s-a bucurat de o oarecare autonomie. Odata cu declinul imperiului roman si ascensiunea imperiului bizantin, Zakynthos a fost initial încadrata în provincia Iliria, iar mai târziu a devenit o parte a Longobardiei, cu Ravena (Italia) drept capitala. În 887 d.Hr. insula a fost încorporata, împreuna cu celelalte insule ionice, în provincia Cefalonia.


Dominatia vestului

In timpul celei de a IV-a Cruciade Zakynthos a fost cucerita de venetieni si încorporata, împreuna cu Cefalonia în principatul Ahaia. Venetienii au fost urmati de francezi. De la sfârsitul sec. Al XII-lea si pâna în 1357 Zakynthos a fost în stapânirea familiei Orsini si apoi, în urma unui mariaj, în stapânirea familiei Tocchi. În 1452 Leonardo al II-lea de Tocchi a reînfiintat, la cererea localnicilor, Episcopia Ortodoxa a Cefaloniei si Zakynthosului. În sec. Al XV-lea Kapoudan Pasa a cucerit insulele ionice, dar în 1485 venetienii le-au recuperat pe cale diplomatica în schimbul platii unui tribut anual de 500 ducati catre Sultan. Nobilimea venetiana s-a stabilit în Zakynthos, iar numele lor a fost trecut în Libro d'Oro (Cartea de Aur). În 1499, în timpul razboaielor venetiano-turce Zakynthos a devenit o baza de aprovizionare a navelor venetiene si franceze.

Dupa o perioada de pace care a dus la ridicarea burgheziei, între anii 1628-1632 aceasta s-a revoltat împotriva nobilimii ( "Rascoala Gloatei" ). Desi o perioada de timp n-au fost razboaie, insula a fost lovita de calamitati si epidemii.

În timpul Razboiului Cretan (1645-1669) insulele ionice au jucat rolul de bastion în lupta împotriva turcilor. În final, venetienii au cedat turcilor Creta în schimbul anularii tributului în Zakynthos. Ca urmare, un val de emigranti din Creta s-au refugiat în Zakynthos. Un alt val de refugiati a venit în 1770 dupa înabusirea miscarii nationalist-liberale instigata de împarateasa Ecaterina a II-a a Rusiei ( "Orlofica" ).

Ecourile Revolutiei Franceze din 1789 au ajuns si în Zakynthos, iar în 1797 steagul revolutionarilor francezi a fluturat pe bastioanele din Zakynthos. Locuitorii au ars Cartea de Aur si au plantat "Pomul Libertatii" în Piata Sf. Marcu (Aghios Markos). S-a organizat o "Presedintie a Primariei" fara participarea nobilimii. Zakynthos a devenit cartierul general al "Prefecturii Marii Egee". Cu toate astea, problemele economice n-au putut fi rezolvate. Vechea nobilime a încercat sa creeze o stare de anarhie în speranta ca va întoarce la loc roata istoriei. Blocada britanica care a urmat a înrautatit lucrurile, astfel ca francezii au plecat dupa numai 15 luni.


Formarea Statului Ionian.

Alianta dintre Imperiul tarist si Poarta Otomana a dat lovitura de gratie francezilor liberali, care s-au predat flotei ruse în octombrie 1798. În martie 1800, la initiativa Rusiei si Turciei, s-a format Statul Ionian (Heptanezian). Independenta era formala, rusii având ultimul cuvânt în privinta guvernarii, iar statul platea turcilor un tribut anual. Situatia a devenit intolerabila si politicianul democrat Antonios Martinengros a organizat o miscare pentru separarea de Statul Ionian si a abordat steagul britanic, în speranta unui ajutor din partea acestei mari puteri. Totusi, jocurile politice au readus Zakynthos în Statul Ionian pâna în 1807, când imperialii francezi au preluat Zakynthos pâna în septembrie 1809, când au fost urmati de englezi.

Stapânirea britanica a adus construirea de apeducte, drumuri, organizarea scolii si a serviciilor de sanatate. S-au reparat portul, bisericile, si numeroase cladiri publice. Un eveniment cultural semnificativ a fost introducerea ziarului "Newspaper of the Liberated Islands" ( "Gazeta insulelor eliberate" ).

În 1814 s-a hotarât formarea "Statelor Unite ale Insulelor Ionice", administrate de un Reprezentantul Rezident pentru Zakynthos.

Între timp a încoltit ideea unei Grecii libere si unite. Sâmburele a fost înfiintarea în cartierul Fanar din Constantinopol (unii zic ca la Odessa, in 1814) a Eteriei. În 1818 aceasta s-a mutat în Zakynthos. Membrii sai au facut un juramânt de credinta fata de patrie la biserica Sf. Gheorghe din Psiloma, primul fiind Theodoros Kolokotronis.

În anii care au urmat, mai multi Zakynthieni au trecut în Peloponez pentru a lupta alaturi de camarazii lor greci. În pofida obiectiilor initiale ale Angliei Zakynthos a devenit centrul revolutionarilor anglofili, care cautau protectia si sustinerea Angliei.

La mijlocul sec. Al XIX-lea au început presiunile pentru retragerea englezilor. În 1951 parlamentarul Ioannis Typldos Kapeletos a propus în Parlamentul Ionian o rezolutie de unire a insulelor ionice cu Grecia, actiune la care englezii au raspuns cu represiuni. În dec 1858 grecofilul W. E. Gladstone vine în Zakynthos în calitate de emisar al reginei Victoria pentru a studia problema. În schimbul întronarii în Grecia a printului danez George I, sustinut de englezi, acestia accepta cedarea insulelor ionice catre statul grec.

Steagul grecesc a fost ridicat în Zakynthos la 21 mai 1864 în marele entuziasm al populatiei. Evenimentul a fost urmat dupa doua luni de vizita regelui Greciei, iar în continuare istoria insulelor ionice s-a confundat cu istoria Greciei.

Modificat de 80Inanna (acum 16 ani)


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 16 ani
   
kla2005
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Agentii??? tour operatori???
ceva mai seriosi? (exista asa ceva?)


_______________________________________
No one shall be subjected to arbitrary interference with his privacy, family, home or correspondence. Everyone has the right to the protection of the law against such interference. 

Universal Declaration of Human Rights, Article 12

pus acum 15 ani
   
Crizzu
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Anul acesta as dori sa-mi petrec concediul in Zakynthos, dar din  cate am citit in postul tau m-am cam desumflat. Poti sa-mi recomanzi totusi in Zakynthos o statiune linistita si cu plaje acceptabila?...ceva fara Caretta Caretta?...sau poate sa schimb locatia?

_______________________________________
[mp3=http://www.youtube.com/watch?v=eLF_hwntvxY&feature=related]

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la