Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexanndra1994
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 42 ani
Forum Romania Inedit / Mobile/ PDA / GPS Tech Support / (Aproape) totul despre Evolio Moderat de Crizzu, gabiandreicristian
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Dat fiind ca sunt posesorul unui astfel de aparat, am avut suficient timp ca sa-l studiez si multe din detaliile acestei prezentari probabil ca nici cei care fac service la ele nu le cunosc.

Sar peste caracteristicile generale, mentionez doar ca are 32M ram si imaginea completa a sistemului de operare ocupa aproape tot atata. As incepe cu prezentarea si descrierea partitiilor de pe memoria interna flash de 1G. Partitia 0, de aproximativ 1M, aparent este ceva in plus deoarece contine extrem de putine date si niciun executabil. Mai tarziu veti vedea ca acele date sunt esentiale pentru ca sistemul sa poata fi incarcat. Ea urmeaza imediat dupa MBR (descrierea acestei structuri am prezentat-o in articolul despre Wayteq), adica din sectorul 1 si are lungimea de 0x8CB sectoare(1 sector = 512 octeti sau 0x200 in hex). Sistemul de operare propriu-zis se gaseste in partitia 1, care incepe cu sectorul 0x8CB si are lungimea de 0xF820 sectoare (32,522,240. octeti). Partitia 2 este cea user (FAT), are 990,521,344. octeti iar partitia 3 (0x1800 sectoare, 3,145,728 octeti) contine registrii. Dintr-o singura privire asupra MBR se poate spune imediat care este partitia ce contine sistemul de operare, deoarece acesta va fi obligatoriu plasat intr-o partitie de tip BINFS (0x21).

Inainte de a trece mai departe, vreau sa fac o paranteza mare si sa va prezint secventa de incarcare a  oricarui sistem de operare WinCE. Pe de o parte poate fi instructiv si pe de alta parte (sper) ca va lua cheful multora de a experimenta cu incarcarea unor romuri ce provin din alte aparate, poate chiar foarte asemanatoare cu cel in cauza.

Dupa orice pornire la "rece" (alimentarea oprita complet), va fi executat un mic programel scris in asamblor  de la adresa 0x0. De cele mai multe ori acesta rezida tot pe flash si trebuie sa incapa intr-un singur sector. Este asa-numitul bootloader primar (IPL=Initial Program Loader) care are menirea sa initializeze la nivel minimal hardware-ul si sa lanseze bootloaderul secundar (SPL). IPL se afla intr-un bloc de NAND care nu intra in socoteala pe care v-am prezentat-o. De ce e nevoie sa incapa intr-un singur sector? Raspunsul este ca memoriile NAND, spre deosebire de cele NOR, sunt organizate pe sectoare iar pentru ca un program sa poata fi executat nemijlocit din el trebuie ca sa beneficieze de un spatiu contiguu de adrese. Organizarea pe sectoare asigura un spatiu contiguu si direct adresabil egal cu lungimea unui sector. Aceasta lungime depinde de tipul nemoriei NAND si este de 512 octeti (mai nou 1024 sau chiar 2048 !). Sursa asamblor a IPL se gaseste in Platform Builder sub denumirea de "startup.s". Operatiunile executate de catre IPL sunt, in aceasta ordine: activeaza semnalul de refresh pentru RAM, seteaza intreruperile pentru mod IRQ, configureaza MPLL, initializeaza controlerul memoriei apoi se autocopiaza in RAM si continua de acolo. De aici incolo nu mai are prea multa treaba: configureaza managementul de memorie (MMU), copiaza in RAM bootloaderul secundar(SPL) si sare la adresa de start a acestuia. De retinut aici este faptul ca toate adresele fizice si locatia pe NAND a SPL sunt codate in interiorul IPL, deoarece acele valori se stabilesc la generarea romului si prin compilare vor fi introduse sub forma unor constante in interiorul IPL. Va dati seama ce se intampla daca un necunoscator se apuca sa incarce un rom in care amplasarea fizica pe NAND a lui eboot.bin este alta decat cea din IPL...

Bootloaderul secundar deja poate fi scris in C++, deoarece rolul sau este de a incarca sistemul de operare. Spun primar pentru ca el mai poate avea si un alt rol: acela de a putea fi accesat din exterior printr-o comunicatie rapida de tip LAN si de a efectua pe aceasta cale interventii asupra sistemului: formatarea NAND, incarcarea (sau upgrade) de sistem de operare, setarea frecventei procesorului, a demultiplicatoarelor de frecventa pentru display, bus si IO, etc. SPL are un meniu mai complex sau mai simplu, dar functiile de baza sunt cele descrise anterior. Dat fiind ca articolul este in principiu dedicat aparatului Evolio, exemplul de meniu SPL va fi, evident, pentru Evolio:


EBoot Version: MLC_V1.9!!
Ethernet Boot Loader Configuration:
---------------------------------------
1) IP address : 0.0.0.0
   Subnet mask: 0.0.0.0
2) Boot delay: 5 seconds
3) DHCP: ENABLED
4) Toggle EBOOT Menu: DISABLED
5) Startup image: LAUNCH EXISTING
6) Set Clock
7) MAC address: 00:00:00:00:00:00
8) Bluetooth address: 00:00:00:00:00:00
9) Format Boot Media for BinFS
0) Get Clock

A) UPDATE image from SD/MMC card
D) DOWNLOAD image now
L) LAUNCH existing Boot Media image
S) Save Configuration and Exit
U) Using AtlasMgr to download NK image
I) DOWNLOAD image via USB RNDIS Ethernet
R) LAUNCH existing Boot Media image via USB RNDIS KITL
C) Read-Only User FAT partition (type 0x12) block num: 0
P) Read-Only User FAT partition (type 0x12): Not exist
H) CLONE SD/MMC card to/from MLC NAND Flash
M) Launch DM
O) Erase all & reset TOC
V) Image check sum
T) Debug MLC
---------------------------------------

Enter your selection:

Norocosii (nu e cazul la Evolio) mai beneficiaza de o optiune extrem de valoroasa, aceea de a face o salvare a sistemului de operare existent. Salvarea nu este un simplu dump ci va genera intreaga suita de fisiere necesare unui flash complet! O alta optiune, de asemenea inexistenta in meniul Evolio este formatarea partitiei hive. Va intrebati cum poate fi folositoare o formatare? Sa presupunem ca ati umblat in HKLM/init si ati perturbat secventa de incarcare. Sistemul ramane agatat si nu se conecteaza prin ascivesync. Daca eu din bootloader formatez partitia hive (care contine registrii), la urmatorul hard reset sistemul de fisiere va reconstitui intreaga partitie din copia aflata in rom. Totusi ebootul Evolio ofera posibilitatea de a instala un sistem provenit din alt aparat; pentru asta se acceseaza optiunea H), se cloneaza NAND flashul pe un card sd iar in aparatul ramas in pana se face operatiunea inversa, rescriindu-se intreg discul flash cu datele de pe cardul sd. Din pacate nu exista control asupra partitiilor si clonarea se face integral pentru 1G, deci poate dura minim 30 de minute. Mai exista si riscul unor date corupte din cauza vreunui defect al cardului sd. Verificand optiunea 0) - get clock - am constatat ca EVolio are setata frecventa la 372MHz, ceea ce nu-i deloc rau tinand seama de faptul ca procesorul duce maxim 400MHz. Optiunea 6) - set clock - permite setarea manuala a frecventei, dupa care trebuie setata varianta de divizoare; iata cum arata acest dialog:

Enter your selection: 6

Input CPU Freq:
1) CPU:DSP:SYS:IO 2:2:2:1
2) CPU:DSP:SYS:IO 4:2:2:1
3) CPU:DSP:SYS:IO 6:4:2:1
4) CPU:DSP:SYS:IO 3:2:1:1

Input Clock Ratio:4
CPU:DSP:SYS:IO = 348:232:116:116 MHz+TOC_Write *
-TOC_Write

*Am setat pentru exemplificare frecventa mai jos, la 348 MHz, apoi am revenit la 372MHz

Presupunand ca nu tinem bootloaderul ocupat cu studii asupra meniului de care dispune sau ii dam din meniu comanda "L", SPL trece la incarcarea kernelului (nk.exe). Iata cum arata lansarea kernelului Evolio din meniul bootloaderului:

Enter your selection: l

OEMPlatformInit: IMAGE_TYPE_RAMIMAGE|IMAGE_TYPE_BINFS
INFO: Loading image from Boot Media to RAM (address=0x8CB50000, sectors=0x1671, launch address=0x8CB51000)...
IsValidMBR: MBR sector = 0x0 OpenPartition: Partition Exists=0x1 for part 0x21.
BP_SetDataPointer at 0x0ReadData: Start = 0x0, Length = 0x2CE200. pbSector=AC021200Using device name: 'AT4X0HH_0'
-OEMPreDownload: BL_JUMP
::OEMLaunch, ImageStart:0x0, ImageLength:0x0, LaunchAddr:0x0
Eboot setup Kitl from media boot
INFO: using TOC[1] dwJumpAddress: 0x8CB51000

Jumping to image at virtual address 0x8CB51000h
+ToPhysicalAddr:0x8CB51000
-ToPhysicalAddr:0xC0B51000

::: Physical Launch Address: 0xC0B51000h


In termeni consacrati, cu asta se termina faza I de bootare. Kernelul odata plasat la locul lui in memorie, SPL ii transfera controlul. In majoritatea sistemelor de operare WInCE nu se face o delimitare foarte clara intre SPL si prima parte din kernel, deoarece o parte a kernelului este comuna cu SPL. Cert este ca se trece din acest moment la faza II, ceea ce presupune maparea in memorie a tuturor componentelor vitale din ROM, desi ele vor fi executate acolo unde sunt. Ma refer aici in primul rand la intregul sistem pentru gestiunea fisierelor; setarile te tip registru sunt preluate din boot.hv, care se afla in rom. Dupa incarcarea sistemului de fisiere, nu mai deranjeaza faptul ca NAND-ul este organizat pe blocuri, deoarece binfs.dll se ocupa de aceasta problema si face ca executabilele "sa para" a fi plasate intr-o zona contigua de memorie. Nu insist asupra notiunilor de memorie fizica, virtuala si despre modul cum acestea sunt echivalate in MMS, doritorii de amanunte vor putea gasi mijloace de informare incepand cu msdn.microsoft si terminand cu nenumarate publicatii tiparite. Va spun doar ca echivalarea virtual-fizic se face pe baza unei tabele si este hotarata de catre cel (cei) care au generat acel ROM. Exista niste principii generale de mapare, dar valorile exacte sunt totusi decise in Platform Builder. Important este ca in acest moment trebuiesc executate anumite programe intr-o anumita ordine. Secventa respectiva este stabilita in HKLM/init (descriere amanuntita tot la Wayteq) si eliminarea oricarei componente de care depinde urmatoarea duce la blocarea intr-o bucla de asteptare.

Sa revenim la Evolio... dar cazul poate fi extrapolat la multe alte aparate. Acum, ca stiti in mare care sunt fazele de incarcare, sa se intoarcem la acea partitie 0. Ei bine, acolo se gasesc date de bootare necesare SPL. EL afla de acolo informatii privind modul de divizare a frecventei procesorului pentru diferitele componente ale sistemului(display, bus, IO), afla unde este localizat kernelul, lungimea acestuia, adresa virtuala unde urmeaza a fi incarcat precum si locatia asa-numitului XIP Chain, pe care le incarca in memorie (virtuala) - in fapt mapeaza respectivele parti in memoria virtuala.

O paranteza mai mica: ROM-ul poate fi compus dintr-o singura bucata sau din mai multe, numite imagini. Ideea structurilor cu imagini multiple era ca sa se poata face upgrade doar la o anumita parte a sistemului de operare fara a afecta restul. Cu o singura exceptie (nu spun cine pentru a nu face reclama), aceasta posibilitate nu a fost (mai) niciodata exploatata. Kernelul este incarcat de catre SPL. Daca sunt mai multe imagini, de restul va trebui sa se ocupe kernelul iar pentru asta are nevoie de o lista a tuturor imaginilor (inclusiv a sa) care se numeste "XIP chain".
In cazul lui Evolio, adresa fizica (locatia in interiorul, sa zicem, al unui fisier de dump) a "xip chain" nu poate fi dedusa/calculata din pointerii pe care-i gasim in imaginea rom-ului, dar pana in momentul de fata este singurul caz de acest fel pe care l-am intalnit. Toate celelalte imagini aveau pointerul catre xip-chain calculabil si, ceea ce este mai important, in interiorul fisierului fizic, mai precis in spatiul dintre prima si a doua imagine. Singura modalitate de a localiza xip-chain la Evolio este extragerea sa din sectoarele NAND unde este plasat. In principiu, un dump complet al partitiei 1 va contine si xip-chain, insa acesta se gaseste la sfarsitul fisierului si nu poate fi regasit prin pointerii in cauza. Toata povestea asta are si o morala: datele continute in acea partitie nr.0 sunt critice pentru bootarea sistemului. Modificarea unui singur bit acolo poate da peste cap totul. Mai grav de atata este sa se purceada la un flash cu un ROM de origine dubioasa, pentru ca prin flash NU SE VA RESCRIE SECTORUL DE DATE iar romul proaspat intrudus mai mult ca sigur ca are nevoie de cu totul alti parametri decat cel original. Eventuala exceptie ar fi ca romul nou sa nu necesite sector de date, dar putin mai incolo veti intelege ca sunt sanse mici sa mearga...

Revenind la date, fiecare firma care creaza sisteme de operare isi structureaza acele date oarecum dupa bunul plac, ceea ce inseamna ca un anumit octet poate avea cu totul alta semnificatie la doi producatori diferiti. Definirea (implicit si semnificatia) acelei zone se face prin niste structuri care se ataseaza SPL inainte de compilare, astfel incat fiecare dezvoltator poate muta anumite campuri, poate introduce parametri noi, spatii mai mari sau mai mici, etc. Exista sanse de coincidenta doar in cazul aparatelor nu prea indepartate ca generatie si obligatoriu produse de catre aceeasi firma. Desi la capitolul sectorului de date, trebuie sa amintesc aici si faptul ca, spre deosebire de coredll.dll,  NK.exe = kernelul este cat se poate de specific unui anumit hardware, la fel ca driverele si deosebit de sensibil la locatia de memorie in care se gaseste... ceea ce inseanma ca, desi aparent sunt "clone" ale unui aparat, in interior ar putea diferi (NAND, display, etc), kernelul sa nu stie lucra cu acel hard. Asta inseamna ca jucandu-va de-a "flash-ul" cu un sistem provenit de la o alta clona, s-ar putea sa produceti o cat se poate de eleganta... caramida.

Precizez aici ca unele aparate nu au deloc o sectiune de date iar altele o pot avea in aceeasi partitie cu imaginea(imaginile). In acest din urma caz, de regula sectorul datelor urmeaza imediat dupa MBR, cu alte cuvinte sectorul nr.1 (numerotarea are 0 ca baza!)

Cum recunoasteti aceasta zona de date? Simplu: cautati prin dump cuvantul magic NTOC (care vine de la Nand Table of Content, se mai numeste "semnatura"). Dupa el vin niste canpuri cu informatii pentru niste setari hardware, apoi un alt cuvant magic: TOBE. Inaintea lui, pe 4 octeti, se gaseste versiunea iar dupa urmeaza 16 octeti alocati numelui SPL, apoi un flag care defineste tipul imaginii(4 octeti), apoi marimea sa in sectoare (4 octeti), adresa de memorie virtuala unde urmeaza a fi incarcat(4 octeti), adresa memoriei virtuale la care se lanseaza in executie (jump address, 4 octeti). De aici incolo gasiti o structura repetitiva pana la prima valoare zero, formata din 2 x 4 octeti: sectorul de inceput al segmentului si lungimea in sectoare al respectivului segment. Eu unul nu am vazut niciun ROM in care sa nu fi fost amplasata o anumita imagine pe o zona contigua de sectoare dar, dupa cum se vede, "constructorii" au prevazut si posibilitatea fragmentarii. Urmeaza un alt cuvant magic, de data asta neunitar. Puteti gasi HSFC, ISFC, etc. si aceeasi structura a datelor ca mai sus, insa pentru kernel. ROM-ul EVolio mai contine suplimentar adresa virtuala, locatia si lungimea xip-chain iar la final un checksum al intregului rom. Am amintit dar repet: nu toate romurile vor contine o asemenea sectiune. In unele cazuri se insereaza niste date in zona dintre cuvantul magic ECEC (inceputul oricarei imagini este adresa ECEC - 0x40) si inceputul codului executabil; spatiul este chiar generos, aproape 0x600 !. O alta particularitate este ca in cazul in care exista sectiune de date, de regula se reiau respectivele date in prima imagine din cele existente. Pe pozitia lui NTOC va fi ECEC, lipsesc datele pentru setarile hardware (cca 16 octeti) insa restul este identic cu ce gasim in partitia (sau sectorul) respectiv/a.

Despre partitia 1 mai pe scurt. Contine 3 imagini:
Imaginea 1 - kernel (adresa virtuala 0x8cb50000, lungime maxima 0x400000, contine 22 module (exe + dll) + 8 fisiere. Merita insirate doar pentru ca sa vedeti de ce anume este nevoie in faza II de boot: nk.exe, device.exe, atserisr.dll, binfs.dll, busenum.dll, ceddk.dll, coredll.dll, ddi.dll, devmdr.dll, diskcache.dll, fatfsd.dll, fatutil.dll, filesys.exe, flashdrv.dll,fsdmgr.dll, pm.dll, regenum.dll, sdmlc.dll, utldrv.dll si versionshow.exe. Astea au fost module, sunt si cateva fisiere: boot.hv (registrii pentru boot), default.hv (tot registri), initobj.dat, initdb.dat, tahoma.ttf, user.hv(ultima parte de registri), versionshow.lnk si wince.nls. O observatie importanta: desi kernelul are acces din rom toata structura de registrii, va lua de acolo doar setarile necesare pana la momentul in care sistemul de fisiere este initializat. Dupa acel moment, toate cheile sunt citite din partitia 3. Ordinea (probabila) de boot: nk.exe, coredll.dll, busenum.dll, device.exe care, la randul sau, incarca tot ce tine de sistemul de fisiere si nu numai.
Imaginea2 - drivere: 24 de module (dll) + 2 fisiere; cele 2 fisiere sunt un exe si un dll ce tin de gps;
- Imaginea 3 - tot restul: 128 de module + 62 fisiere.

Nu vreau s-o lungesc prea mult dar presupun ca s-ar putea naste intrebarea: care este diferenta dintre un modul si un fisier? In principiu sunt multe diferente, chiar si prin felul in care sunt amplasate in rom: modulele au fost separate in parti componente (sectiunea de cod, numita .text), sectiunea de date (.data), resurse (.rsrc), etc, pe cand fisierele sunt eventual comprimate dar intregi. Diferenta majora este ca modulele sunt XIP, adica sunt executate acolo unde sunt ele in NAND, pe cand fisierele sunt incarcate la nevoie pentru executie in RAM, deci "consuma" din ram-ul utilizator. Poate cu alta ocazie (si daca prezinta interes), v-as putea prezenta exact structura unui rom. Pana una-alta, va recomand pe aceasta tema un tutorial bun ("CE rom editing" la), dar incepand de la xip-chain are mici greseli, este usor confuz si incomplet in privinta structurilor de date. Probabil datorita faptului ca respectivul tutorial este mai degraba axat pe metodele de a modifica un rom, dar nu va bucurati prea tare: uneltele de acolo sunt valabile pentru CE3 si CE4 timpurii si doar pentru romul anumitor tipuri de aparate.

In incheiere, 3 avertismente:

1. Explicatiile sunt date mai sus: fara un backup adecvat, sa nu introduceti niciodata  pe un card sd combinatia de fisiere chain.lst + chain.bin + TINYNK.bin (ori nk.bin) + drivers.bin si sa faceti hard reset cu cardul in aparat.
2. Chiar daca aveti un backup bun al SO si vreti sa flashuiti altul, nu cumva sa lasati pe sd un fisier numit eboot.bin (sau macar sa nu fie prezent in chain.lst), caci el este SPL; odata incarcat pe NAND, exista riscul ca sa nu functioneze din varii motive (sector de date, hardware, adrese, etc) si aparatul este definitiv scos din functiune. De aici mai poate fi salvat doar daca toate conditiile insirate mai jos sunt cumulativ indeplinite: a)exista un fisier bootabil al eboot.bin original; b)exista o copie bootabila a SO riginal(fisierele de la pct.2); c)exista un service sau oricine care este capabil sa reincarce eboot.bin prin JTAG.
3. Nu ma intrebati nici pe forum si nici pe privat cum se acceseaza meniul eboot; din fericire nu puteti intra in el prin nicio combinatie dintre butonul de stand-by si cel de oprire... Daca ajungeti suficient de avansati, veti descoperi singuri iar pana atunci este preferabil sa nu umblati pe acolo.

Modificat de ablbd (acum 14 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Completare...
De pe la CE3 incoace, IPL si SPL vor supravietui chiar si unei formatari totale a NAND. Motivul este ca adopta o veche tactica, folosita pe desktopuri pentru "dosirea" datelor sensibile: blocurile consecutive pe care le ocupa (IPL blocul fizic 0 + alte cateva blocuri, urmat de SPL) sunt declarate "bad blocks" in BBT(=Bad Block Table), asa ca sistemul de fisiere le va ignora cu desavarsire. SPL poate fi inlocuit din meniul eboot sau de pe card sd, asa ca punctul 2 ramane valabil. Inlocuirea IPL necesita o interventie prin JTAG.
Partea proasta este ca in conditii normale nu se poate face un dump al acestor blocuri. Una dintre posibilitati ar fi un dump de momorie, dar asta presupune pe de o parte sa cunoastem adresa la care sa cautam si pe de alta ca in cel mai bun caz vom gasi doar SPL, deoarece IPL a fost demult rescris. La Evolio, blocul de date ne indica adresa virtuala a SPL (0x8C700000) si lungimea sa (0x100200 octeti). Cealalta posibilitate ar fi accesarea low level a NANDului, dar pentru asta ar trebuit gasit (sau scris) un program WinCE capabil de asa ceva.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
lorenzob6
Membru Puf

Inregistrat: acum 16 ani
Este atat de tehnic descris totul, incat doar cativa initiati or sa priceapa ceva.
Oricum, tot respectul Alex!


pus acum 14 ani
   
cristicojo
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Bravos.
Oricum, recomanzi marca Evolio?
Adica eu as vrea sa imi iau Evolio 450 ).
Ce parere ai?


pus acum 14 ani
   
ab67alb
Membru Gold

Inregistrat: acum 14 ani
Exista posibilitatea de unlock a unui GPS Evolio E-205 ?

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@lorenzo6 : am incercat sa prezint lucrurile cat mai simplu cu putinta, de asta si atatea paranteze; intentia este sa arunc o pietricica la vale in speranta ca va creste. m-ar bucura enorm sa stiu ca in urma vreunui articol de-al meu cineva sa prinda drag de wince si sa se apuce de cercetat mai in profunzime

@cristicojo : nu neaparat; ti-as putea insira cateva aparate la preturi comparabile sau chiar mai mici si care  sunt mai performante... de gustibus

@ab67alb: nu cred ca s-a inventat pna-ul cu so wince  care sa nu poata fi pacalit; nu am avut in mana E205 dar probabil ca in mai putin de 5 minute as ajunge la interfata windows daca are activesync; operatiunea dureaza putin mai mult la aparatele care se prezinta pc-ului doar ca mass storage (tipic mio, miomoov, dreimigo, etc); este important de retinut ca nu exista "retete" universale de unlock, asa incat metoda trebuie adaptata aparatului respectiv. pentru asta e nevoie de o copie a registrilor precum si a tuturor fisierelor .ini sau .txt de pe flash, apoi, in functie de doleantele proprietarului, daca unlockul se face prin intermediul registrilor sau doar din shellul propriu. un ultim lucru: "instalarea" unor unlockuri consacrate (gen miopocket) are ca urmare schimbari majore in registri si nu toate aparatele sunt dispuse sa tolereze astfel de modificari; in multe cazuri functioneaza dar daca intamplator nu functioneaza, atunci e foarte posibil ca respectivul aparat sa nu poata fi reinviat decat cu niste eforturi mari si muuuulta pricepere. sfatul meu este ca pe cat posibil sa te folosesti de shellul propriu al pna-ului si sa nu modifici nimic prin registri

Modificat de ablbd (acum 14 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
ab67alb
Membru Gold

Inregistrat: acum 14 ani
O intrebare la  care nu gasesc raspuns / E-205 citeste si SD de 4 Giga ? Multumesc

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Am spus mai sus ca n-am avut in mana un E205, asa ca fac doar presupuneri: probabil ca nu... Cauta totusi pe la prieteni un SDHC si incearca

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Revin cu o veste buna pentru posesorii de E400 care fie si-au blocat aparatul din registrii fie doresc sa se apuce de modificat rom.
Lucrez de o vreme la un programel pentru analiza oricarui tip de rom, fie el upgrade sau dump si care are posibilitatea extragerii imaginilor in formatul cerut de bootloader(chain.bin, nk.bin, tinynk.bin, drivers.bin, chain.lst). Singura "ciudatenie" este ca bootloaderul E400 formateaza nandul inainte sa incarce SO, asa ca va trebui sa recopiati toata aplicatia de navigatie de pe DVD plus ce ati mai avut pe acolo.
La cerere pot pune la dispozitia doritorilor SO complet pentru resoftare.

Nota: programul recreaza so si pentru alte aparate, tot ce trebuie este un dump integral al partitiei ce contine so.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
navman
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
salutare la toata lumea. ablbd esti tare nene.chiar as avea nevoie de ajutorul tau pentru a resofta un evoilio e400 care nu il mai vede decat atlasmgr-ul.dar nu am ce imi trebuie pentru a il resofta.daca ai bunavointa sa postezi ce trebuie....fac mare cinste

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Navman si-a rezolvat problema dar avea nandul complet sters, caz in care apare o poza cu un card sd... In aceasta faza sistemul este complet restaurat insa nu gaseste shelul, drept pt care ramane cu respectiva poza (de mai jos). Remedii ar fi: a) modificarea cu ajutorul CeRegEditor a intrarii HKLM\Init\Launch50, schimband Launch.exe cu Explorer.exe b)copierea softului original pe card SD  c) copierea  softului original prin activesync direct in NAND. Daca alegeti ultima varianta si sunteti fumator, aprovizionati-va temeinic inainte de a incepe transferul

Locatia acestei poze este foarte ciudata deoarece se gaseste in sectiunea "DRIVERS" atat in varianta 320x240 cat si 480x272. Mai mult, are adancimea culorii de  24 biti, desi se stie ca ecranele pot reda culori doar pe 16 biti. Logoul de boot se gaseste intotdeauna in sectiunea kernel(la E400: TINYNK), culoarea pe 16 biti, format 565.

Modificat de ablbd (acum 14 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Iata si poza

(aproape) totul despre evolio iata poza

11.9KB


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
SUPERBU30
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
am si eu un e 400 . am bagat si eu pe el miopocket dupa care nu a mai mers touchscreen ul. am sters miopochetul de pe sd iar acuma nu stiu ce sa i mai fac pt ca se deschide dar nu merge touchscreen si nu pot intra in el. merge activsync dar atit.
am facut un backup la registrii dar nu pot sa i rescriu cu ceregistryeditor pentru ca nu ma lasa sa fac restore ma pune sai compar cu cei pe care ii am instalati. nu mai stiu ce sa i mai fac. daca ma poate ajuta cineva orice sfat e bine venit. multumesc oricum.


pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

SUPERBU30 a scris:

am si eu un e 400 . am bagat si eu pe el miopocket dupa care nu a mai mers touchscreen ul. .


Eu v-am prevenit ca e pacatos Miopocketul asta... Trebuia sa fi instalat ultima versiune, la care pare-se ca au rezolvat aceasta problema.

Intra cu CeregEdit si verifica setarea de la HKLM\Hardware\Devicemap\Keyb: la DriverName (Reg_SZ) => kbdmouse.dll, apoi si cea de la \Touch.  Aici DriverName trebuie sa fie "cgrtouch.dll". Daca lipseste cheia DriverName, creaz-o si da-i numele cgrtouch.dll, apoi hard reset. Asta e un driver din miopocket, va trebui sa-l copiezi in radacina FlashDisk

Modificat de ablbd (acum 14 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
SUPERBU30
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
am cautat unde ai spus si e totul in regula. sunt registrii cum ai spus . deci problema e in alta parte.

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Cand am patit asta cu ceva vreme in urma, am copiat din Miopocket respectivele dll (cgrtouch.dll & kbdmouse.dll) in radacina FlashDisk si am editat la fiecare calea catre nand: "\Flash Disk\cgrtouch.dll" si "\Flash Disk\kbdmouse.dll"...  Treaba interesanta este ca desi in setarea initiala de fabrica exista declarat kbdmouse.dll, el nu se gaseste in ROM si totusi merge; cealalta intrare e pusa de catre miopocket fara sa rezolve calea catre dll, motiv pentru care sistemul nu gaseste driverul.

In aceste conditii, desi nu am incercat, o solutie alternativa ar fi sa stergi din TOUCH intrarea dll -> cgrtouch.dll urmat de hard reset

Modificat de ablbd (acum 14 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
SUPERBU30
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
asa era cum ai zis
multumesc
apoi am bagat un miopocket ceva cu 5 si merge problema vine ca am bagat un skin de la gurjon 6.14 si imi da out of memory cind simulez un traseu. il mai bijuteresc poate ma lasa sal folosesc.


pus acum 14 ani
   
SUPERBU30
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
prietene trimitemi si mie un sys.txt ca vad ca ai aparat ca aml meu evolio 400. am bagat gj 12 si imi da out of memory la simulare. am schimbat toate de la gj ma omoara skinurile astea
sigur este de la sys pt ca tot am copia de la unul de la altul de pe net si acuma nici el nu mai stie ce sa mai faca de asta te ros trimitemi si mie sys.txt pe care il folosesti.


pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Noile skinuri GJ sunt super dar din pacate sunt mancatoare de ram. Waytequl are mai mult ram decat E400 si tot plesnea din cand in cand in regim de navigatie.

Eu l-am potolit incluzand in sys.txt

[debug]
reserve_memory=1835008
cache=262144

Tot sys.txt arata asa:

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[map]
2dheadup=1

[debug]
reserve_memory=1835008
cache=262144

Modificat de ablbd (acum 14 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
contiro
Membru Puf

Inregistrat: acum 16 ani
Multumiri ablbd  cu sfatul tau am rezolvat e400
"In aceste conditii, desi nu am incercat, o solutie alternativa ar fi sa stergi din TOUCH intrarea dll -> cgrtouch.dll urmat de hard reset"  A MERS PERFECT
MULTUMESC


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

contiro a scris:

  A MERS PERFECT
MULTUMESC


Stiu ca merge pentru ca intre timp am recomandat cuiva pe mess metoda...
Precizez ca metoda este valabila petru orice tip de aparat caruia i s-a blocat ecranul tactil din cauza unei variante mai vechi de MioPocket si aparatul se conecteaza prin activesync. Totodata este si cea mai rapida...

Citisem pe undeva ca Tronik a inclus in pachet un utilitar  care cica rezolva problema dar prcedura de lansare a unui executabil fara ecran tactil nu este la indemana oricui:

- daca aparatul se conecteaza prin activesync: se pune respectivul utilitar undeva, se descarca "Tools" de la itsme.nl, se copiaza itsutil.dll in \Windows si de pe PC in mod linie comanda se tasteaza >prun \cale utilitar\nume.exe

- daca aparatul este in mod mass storage: a)se copiaza undeva mortscript+dll, se creaza un script care sa execute utilitarul si in functie de aparat facem cumva ca sa execute  scriptul b) in functie de aparat se modifica scriptul original ca dupa reset sa execute utilitarul si apoi sa-si vada de treaba

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
lavi-lavian
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
salut am si eu un GPS si am instalat pe el MioPocket 2.0 (Release 21) am dat click pe aplicatie s-a instalat si automat a si facurt restart (singur) si in momentul in care a pornit a aparut eroarea asta (gpsshell.exe not exist) si de aici nu mai pot face nimic pentru ca nu il mai vede nici pc-ul si am incercat si cu reset dar tot degeaba. va rog daca stie cineva o solutie ceva sa ma ajute ? va multumesc!

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

lavi-lavian a scris:

salut am si eu un GPS si am instalat pe el MioPocket 2.0 (Release 21)


Ar fi fost mai bine intai sa citesti si apoi sa treci la fapte pentru daca ai fi luat ultima versiune de miopocket (3) ti-ar fi mers din prima.

In faza asta ma tem ca va trebui sa faci o resoftare ...


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
lavi-lavian
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
o sa incer numai ca eu nu am mai facut pana acum si nu stiu cum se face ,ma poti ajuta tu in vriun fel, te rog,multumesc !

pus acum 13 ani
   
seby19www
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
am un evolio e 205 cu win ce core 5.0 care atunci cand il deschid apare welcome evolio si ramane asa nu boot-eaza mai departe. mentionez faptul ca, cardul din el este gol. va rog sa ma ajutati intr-un fel ca nu ma pricep asa tare la aceste modele.
Multumesc!


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

seby19www a scris:


cardul din el este gol


Cu nandul intern gol e normal sa stea asa. Ti se conecteaza cu PC prin activesync?
In caz ca da, copiaza in el continutul cd-ului primit odata cu aparatul

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
seby19www
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
se conecteaza aparatul la PC dar se comporta ca un card reader adica atunci cand nu este cardul inauntru, el mi-l cere. CD-ul aparatului nu-l mai am ca l-a rupt fata mea din greseala.

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
In stare nativa ar trebui sa se conecteze la PC prin activesync. Nu am avut in mana un E205 dar judecand dupa poza cu USB dintr-o salvare E205 banuiesc ca poate fi setat si ca "mass storage". In faza asta te-ar cam dezavantaja daca PC ti-l vede ca pe un card sd insa chiar si asa ar trebui sa vezi 2 unitati: un card existent si gol (nandul) si o a 2-a unitate afetenta cardului SD.

Mai verifica odata treaba cu activesync (Vista & W7 = Mobile center sau ceva de genul asta). Daca se conecteaza ca un stick simplu (mass storage) atunci va trebui sa faci rost de la cineva cu E205 de copia fisierelor de pe nand, le pui acolo si aparatul va porni. Daca torusi ai conexiune activesync atunci o simpla modificare in registri cu Ceregedit il va face sa porneasca in Explorer.

Edit
BTW, incearca urmatorul truc, inspirat din MyShell.exe. (face parte din romul lui E205):
Creaza cu Notepad in radacina unui card sd un fisier cu numele exact (litere mari/mici) ExplorerExecuteM.txt in care pui niste spatii sau cateva caractere la alegere. Important e ca fisierul sa nu aiba lungime 0.
Introdu cardul in aparatul pornit; daca nu face nimic, lasi cardul inauntru, il opresti si apoi il repornesti....off -> on
Pentru cunoscatori: sper sa fie un fisier "semafor", a carui simpla prezenta pe cardul sd obliga sistemul sa lanseze explorerul.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
seby19www
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
am facut chestia asta cu notepad si la fel face...blocat pe welcome evoilio, dar dupa ce i-am dat reset se deschide un ecran indigo ca si cum ar vrea sa intre in ceva dar nu are ce....

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Voi incerca printre picaturi sa dezasamblez respectivul program ca sa vad daca nu cumva asteapta un "anume" text in fisier. Intre timp cauta pe cineva cu e205 ca sa-ti dea fisierele de pe nand, ca nu-s multe

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
seby19www
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc pentru informatii....dar sincer nu am de unde sa iau pe cineva cu e205, dar mai caut.

pus acum 13 ani
   
cxr
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Acelasi lucru l-am patit si eu cu E205, a ramas pe baterie, s-a stins in timp ce rula igo, dupa ce s-a pus la incarcat a ponit cu "welcome evolio" si acolo a ramas...
Cu Active Sync nu se conecta nici cand functiona.Acum, cand si cand apare "unknown device " la conectare, dupa care trece pe card reader.


pus acum 13 ani
   
aditec
Membru Gold

Inregistrat: acum 14 ani
Acelasi aparat am si eu Evolio E-205 si nu pot sa-l trec pe Active Sync.
I-am pus MioPocket 3.0 Release 59 si are acolo un utilitar care imi da posibilitatea sa-l comut: Mass Storage sau Active Sync.
Numai ca se blocheaza aparatul pe modul Active Sync !     Se conecteaza la calculator si se deconecteaza imediat dupa aia cu acel sunet specific din Windows cand scoti un device USB si-l introduci din nou. Daca-l las asa se conecteaza si se deconecteaza la infinit cred ca si cum as scoate si baga  cablul usb mereu.

Cu greu mai pornesc aparatul dupa aia cu zeci de reseturi sa-mi revina la meniul initial!

Atunci imi apare urmatorul mesaj:


Modificat de aditec (acum 13 ani)


_______________________________________
Evolio E-205



pus acum 13 ani
   
dryan
Membru Puf

Inregistrat: acum 16 ani
Salut. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un dump pentru un gps Evolio E400 ? Ramane blocat pe ecranul de boot si nu am conexiune activesync. Va multumesc.

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@cxr
Cel mai probabil ca i s-au busit programele de initializare pe nand dar nu-i exclus sa fi cazut si SO. Din pacate nu am firmware pt E205 pentru ca nimeni nu a facut o salvare de nand cu diskrw...
@aditec
A mers vreodata E205 in mod AS? Cert este ca setarile pe care le face miopocket nu sunt suficiente pentru comutarea corecta a modurilor (v Mass Storage - Ghid)
@dryan
Lasa adresa de mess, poti repune SO dar trebuie sa comunicam in momentul acela pentru ca nu vei sti sa-l repornesti dupa upgrade.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
ffvis
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 13 ani
GPS evolio E400, mort in urma unei tentative de upgrade de rom  si "bineinteles"' cu cu alt rom decit al lui..... 
Am avut mincarimi undeva.....

Acum are ecran alb, aproape imaculat..    , doar e scos de la naftalina,  se mai poate face ceva???

Multumesc


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

ffvis a scris:

GPS evolio E400, mort


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
ffvis
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 13 ani

ablbd a scris:


ffvis a scris:

GPS evolio E400, mort


Multumesc mult de tot, merge!!

Mi-ai dat ocazia sa-mi repar o greseala mai veche, deasemenea ai repus un GPS in circulatie si nu in ultimul rind am putut sa-mi modific semnatura....

Sanatate si toate cele bune.


pus acum 13 ani
   
aditec
Membru Gold

Inregistrat: acum 14 ani

ablbd a scris:


@aditec
A mers vreodata E205 in mod AS? Cert este ca setarile pe care le face miopocket nu sunt suficiente pentru comutarea corecta a modurilor (v Mass Storage - Ghid)


Nu pot sa-i dau nici macar browse la card ca se deconecteaza, nu merge. Nici nu prea mi-am mai batut capul cu problema asta. Cel mai neplacut este ca nu pot rula Primo pe E-205 ! Asta ma framanta cel mai mult. Oare exista vreo posibilitate?


_______________________________________
Evolio E-205



pus acum 13 ani
   
edyro
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Salut,
Am instalat Mio pocket pe un Serioux Navimate 43S iar dpupa dezinstalare nu a mai pornit.
Am descarcat update-ul de firmware de pe site-ul producatorului si l-am copiat pe card. Update-ul a pornit singur dupa reset iar in final aveam un aparat functional dar cu conditia sa-i fac update-ul la fiecare restart pentru ca fara nu pornea.
Incercand sa elemin o inregistrare din HKLM\init care trimitea la Mio pocket am sters toata cheia INIT.
Acum nu il mai pot folosi nici ca pe un card reader.
Am reusit sa intru in alt fel de update apasand simultan Power si Reset dar dupa ce face update-ul tot in imaginea de start ramane.
Va intreb ce pot sa fac in situatia asta pentru ca am ajuns pe topicul asta cautand dupa numele fisirelor din firmware respectiv chain.bin, chain.lst, config.lst, drivers.bin, nk.bin si tinynk.bin.
As fi recunoscator daca ar putea cineva sa ma ajute sa-mi recuperez "caramida"


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@edyro
Am spus-o in mai multe locuri: de regula la update se formateaza si partitiile fat care contin executabilele de pornire (shell); neavand ce sa porneasca, sta in imaginea de boot. In faza asta PC-ul ar trebui sa-l vada (AS sau MS); cauta continutul partitiei fat si copiaza-l in nand


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
edyro
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc mult pentru raspuns dar cred ca nu am explicat eu bine situatia in care se afla aparatul acum.
Nu pot accesa aparatul prin USB. Windows-ul nu-l mai recunoaste. Il vede doar ca "Unknown device" Il mai puteam accesa doar inainte sa sterg HKLM/init dar si atunci vedeam numai cardul pentru ca nu il setasem in AS mode.
Acum singurul lucru pe care il mai face este rescrierea SO de pe card. Operatia porneste automat si are 4 faze pe care le duce pana la capat dar dupa reset nu e nici o diferenta.
Din ce am inteles din alte discutii, operatia asta nu suprascrie registrii.
Se poate modifica chain.lst sau config.lst pentru ca in timpul operatiei de rescriere sa rescrie si registrii?

P.S.
Presupun ca SO este la locul lui dupa rescriere si inteleg ce spui ca nu are ce porni dar ar trebui sa porneasca a doua faza a update-ului de firmware in care copie respectivele fisiere. Asa se comporta inainte sa sterg HKLM/init.

Modificat de edyro (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
paultt
Membru Gold

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Identic se comporta si al meu(serioux navimate 35s). Cu mentiunea ca intra in update doar prin apasarea simultana reset cu power. Eu nu i-am instalat mio pocket... l-a apucat din senin. E al doilea aparat care face asa. Primul l-am schimbat pe garantie...

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@edyro
Afara de Wayteq-uri, care au o "comanda" speciala pentru formatare, nu am intalnit inca aparat care sa nu formateze nandul inainte de repunerea SO. Asta inseamna ca sterge cntinutul tuturor partitiilor, inclusiv hive care contine registri iar dupa pornire, kernelul reface registrii conform salvarii din rom; nu toti, pentru ca restul cheilor se pun de catre alte componente( de ex devicemgr) tot cu ocazia primei porniri. Daca la tine nu formateaza, inseamna ca fie mai trebuie o componenta pe langa chitul de reflash fie operatiunea trebuie facuta cu un program ajutator (functie de procesor atlasmgr, DNW sau unul dedicat).


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
edyro
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Spre deosebire de multe alte aparate de acelasi model care au ajuns intr-o stare identica, din motive necunoscute, al meu stiu exact ce anume i-am facut, deci problema nu e in hardware.
Apoi kitul de update poate fi made in casa pentru ca l-am descarcat de pe site-ul fantoma, producatorul real al aparatului fiind necunoscut.
Nu am cunostintele necesare sa verific continutul fisierelor *.bin dar cred ca cineva priceput ar putea localiza problema chiar in kit.
Avand in vedere ca si paultt a esuat update-ul tind sa cred ca Serioux srl nici nu a testat respectivul kit inainte de a-l publica.

Modificat de edyro (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
paultt
Membru Gold

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
La mine a esuat, dar l-am facut abia dupa ce aparatul a intrat in freeze pe logo... Le-am scris celor de la Serioux despre problema si tocmai au raspuns, indicand ca solutie update-ul de firmware de pe site-ul lor. Le-am scris mai amanuntit ce am facut si ce rezultate (nu) a dat si chiar sunt curios ce vor raspunde.....

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@edyro, paultt
M-am uitat peste chit, binarele par in regula, la fel si datele din config.lst dar va recomand ca daca mai incercati sa faceti update, eliminati din pachet fisierele nboot si eboot.
Ar fi binevenite niste salvari din aparate functionale ca sa comparam fisierele generate de mine cu cele din chit.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
paultt
Membru Gold

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Din 35s o sa avem maine toate datele. Probabil ca sunt aproape similare cu cele din 43s... singura diferenta intre aparate fiind dimensiunea display-ului. Oricum, eu m-am apucat de update dupa ce a murit micul chinez.

pus acum 13 ani
   
edyro
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Am reusit sa gasesc problema.
Era in kit asa cum am banuit si mai exact in fisierul config.lst .
Sunt inversate intre 35s si 43s. Am luat config.lst din kitul de la 35s si l-am pus in kitul de la 43s si EVRIKA! Aparatul meu functioneaza.

@paultt Incearca si tu pt ca nu risti nimic atata timp cat nu inregisrezi in chain.lst nboot.bin .

Succes!

@ablbd Multumesc mult pentru ajutor. M-ai ajutat sa elimin cateva din cauzele pe care le banuiam.


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Super... Pe paultt l-am "rezolvat" personal, a fost pe la mine

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
paultt
Membru Gold

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Exact. Al meu a fost rezolvat personal de ablbd . Multumesc din nou.     
@edyro - Ma bucur ca la tine a mers in modul asta. La mine a fost un pic mai complicat... Dar cu un profesionist la taste totul merge usor.


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Nu prea cred ca au fost inversate fisierele dar voi verifica. Presupunand ca bootloaderul tine seama de acel fisier, primul gand este ca el incearca sa plaseze imaginea conform valorilor din config.lst si cum acesta provine de la un alt aparat, se vede nevoit sa formateze nandul. Ori tocmai aici e secretul: formatarea nandului. Eu am realizat formatarea cu alte mijloace si imediat dupa upgrade aparatul a pornit iar metoda prin care am incarcat imagines stiu sigur ca tine cont doar de chain.lst.


Edit:
Am verificat config.lst de la 35S, ca acolo am o salvare integrala si nu mai era nevoie sa deschid separat binurile.
Valorile de acolo SUNT PENTRU 35S(!!!) si nu pt 43S. Prin urmare ramane valabila presupunerea initiala, adica bootloaderul a fost "pacalit" cu date eronate si a formatat nandul.
In principiu nu este nevoie de acel config.lst pentru ca adresele virtuale de incarcare a imaginilor sunt continute in headerul ms-bin iar headerele celor 3 imagini din componenta contin (aproape) toate celelelte valori din config.lst; ceea ce lipseste din headerele de rom sunt adresele fizice de ram dar bootloaderul are deja acces la maparea fizic/virtual asa ca si le poate calcula. Acesta e motivul pentru care nu este nevoie de nimic altceva in afara de fisierele bin si de chain.lst.

Edit1: nici in nboot si nici in eboot(bootloader) nu am gasit vreo indicatie cum ca ar deschide config.lst... Singurele nume de fisiere pe care bootloaderul le "cunoaste" sunt cele amintite anterior asa ca dubiile mele privind utilitatea acestuia raman valabile. In aceasta situatie, explicatia formatarii ar putea fi ca, la scrierea imaginii, bootloaderul a gasit un bloc defect nou si a reformatat totul... Daca e asa, nu e deloc bine pentru ca nandul e "slab" si din cand in cand va cadea cate un bloc , ceea ce va duce in cel mai fericit caz la blocarea unor aplicatii si in cel mai nefericit caz la blocarea din senin a aparatului.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
edyro
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
@ablbd Multumesc inca odata pentru explicatii. Intradevar incep si eu sa cred ca aparatul are o problema cu nand-ul, problema care se manifesta aleator. Lucrul asta explica de ce unele aparate au picat din senin iar altele inca mai functioneaza.
Al meu a functionat ireprosabil pana cand i-am sters HKLM/init. Din acel moment nu a mai pornit si nici nu mai era accesibil prin AS.
Am facut update-ul de zeci de ori si nu se intampla nimic apoi am decis sa incerc cu kitul de 35s si a mers. Aveam un aparat semifunctional in sensul ca display-ul era mai mic si touch screenul total nealiniat. Asta m-a facut sa cred ca ceva din kit-ul de 35s este pentru 43s. Asa ca am copiat config.lst in kitul de 43s si am refacut update-ul. A functionat.
Evident ca alte experimente nu am mai vrut sa incerc dar cred ca e posibil, cum zici tu, sa fi functionat update-ul de 43s fara sa modific nimic, dupa ce am updatat cu kitul de 35s.
Eu tras concluzia logica in functie de informatiile pe care le aveam, acum dupa ce am citit si opinia ta am inteles mai bine ce s-a intamplat de fapt.
Multumesc inca odata.
Bafta!


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Pai da, tot hardware-ul este identic pana la marimea displayului (320x240 la 35S si 480x272 la 43S). Reflashul cu o imagine de dimensiune mai mica a determinat bootloaderul sa reformateze complet nandul iar config.lst nu are niciun rol in afacerea asta. Probabil ca si revenirea la romul original a initiat o formatare, din aceleasi motive.

PS
Nu este exclus sa-ti fi mers si cu romul de 35S daca modificai anumite valori in registri...

PS1
Daca reusesti vreodata sa-l busesti din nou si repui romul de 35S, te asist la modificarea registrilor

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
naiird
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Salut. Detin un Evolio E400, care dupa o perioada de vreo 2 luni de stat in cutie nu mai vrea sa porneasca. Nu afiseaza nimic pe ecran, iar legat la computer primesc mesajul "unknown device - usb device not recognized". Am incercat sa repun SO din fisierele atasate de ablbd, insa nu am reusit nimic. Probabil nu stiu sa initializez upgrade-ul pt. firmware (am tinut apasat butonul on/of de deasupra  si l-am legat la pc). Nu am reusit sa ma conectez nici cu AtlasMgr. Credeti ca mai pot face ceva cu el, sau e bun de aruncat ? Va multumesc.

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Opreste-l din butonul on/off si lasa-l la incarcat. Daca nu-si revine de la sine, pune in el cardul cu fisierele de upgrade si in timp ce tii apasat butonul de sus il pornesti din spate (on).  Dupa 2-3 sec dai drumul la buton; daca ecranul incepe sa se coloreze usor e de bine. La final se va reseta singur si ramane in ecranul de boot(portocaliu!!). De aici ai legatura AS si va trebui sa copiezi in nand fisierele de pe cd.

Iti sugerez sa nu te joci cu atlasmgr, risti sa-l faci opritor de usa.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
mobitel_smd
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
evolio e400

fara istoric
porneste si ramane cu scrisul evolio pe fond albastru.
daca ii pun cardul cu fisierele de upgrade si il pornesc din spate cu butonul de sus apasat, atunci porneste cu ecran alb, se coloreaza incet, apoi apare evolio pe fond maro; dupa aproximativ un minut se restarteaza si trece la ecranul cu evolio pe fond albastru.





in timp ce am fondul maro am si un "USB Device Not Recognized"

solutii ???


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@mobitel_smd
Am mai vazut unul in aceiasi situatie dar ala avea nandul cazut si nu s-a putut face mare lucru. Este posibil ca si aparatul tau sa sufere de aceiasi boala... Cand incarci de pe card SO ar trebui sa formateze nandul si sa copieze noul sistem de operare. Faptul ca nu-l poate formata ma duce cu gandul ca nandul, ca urmare a unei erori hard, nu permite rescrierea. Iti voi da un semn pe privat pt ca trebuie sa faci anumite operatii sub supraveghere dar nu garantez reusita.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
brutus99
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
salut . am citit cu atentie post-urile de aici . in urma unei manevre neinspirate in registrii windows-ului de pe un 43S am reusit sa sterg niste chei . ca urmare , am descarcat firmware-ul de pe site-ul serioux.ro si am reusit sa fac update-ul . doar ca dupa reset-ul final , jucaria nu mai vrea sa porneasca . absolut deloc , indiferent daca apas pe power sau pe reset ( singurele butoane de altfel ) . mai am vreo sansa sa-l repornesc ? macar sa incerc un nou update , poate primul nu s-a efectuat cum trebuie ...

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Incearca din nou dar cu alt card sd, de capacitate mica (<2G), proaspat formatat fat32.

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
brutus99
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Am unul de 1g , era de ajuns pentru iGo . L-am si formatat , am incercat si fara card .. nici o sansa , nu vrea sa porneasca . Incep sa cred ca e o problema electrica . O sa mai incerc , poate ii dau de cap ...

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Am mai intalnit fenomenul la un 35S, este pentru ca nu vrea sa formateze in prealabil nandul iar defectul era prin zona shell, la vreunul din programele care se lanseaza dupa bootare. Eu am alte "metode" de convingere dar tu ai putea incerca sa pui pe el softul de s35, reset, apoi pe cel bun; teoria din spate este ca cele 2 opereaza cu marimi diferite de partitii iar daca aici ceva nu corespunde, in mod sigur trece la formatare...

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
brutus99
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Tocmai asa am facut . Am incercat initial cu cel de 43S , dar ramanea in acelasi ecran . Am pus un 35 , si dupa nu a mai plecat deloc . Adica nu porneste fizic . L-am legat la un linux , dar nu vede activitate pe usb . Banuiesc ca s-a ars ceva fizic atunci cand a facut format ...

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Inseamna fie ca nandul este defect fie ca a cedat o lipitura; in cazurile astea aparent nu accepta sistemul de operare si nici copiere de fisiere in partitia user iar dupa o formatare fortata cade de tot. Incearca sa-l duci la un atelier de reparatii gsm. Ei au un sistem de cositorire cu jet de aer cald, roaga-i sa treaca jetul peste picioarele nandului ca sa consolideze lipiturile. Daca nici asa nu vrea, ramane ca cea mai probabila varianta defectarii nandului .

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
ovico
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
buna tuturor,
am o problema ciudata cu un evolio e 400.
imaginativa ca ecranul este impartit in mod egal in 4 parti.
cand pornesc este totul ok,apare logo cu evolio,se incarca,dupa care in jumatatea inferioara ramane imaginea de start.
in jumatatea superioara imi apare imaginea dubla.
adica fiecare sfert de ecran superior are aceiasi imagine.
binenteles ca la o rezolutie normala,deci nu se poate face nimic pentru ca si daca intru pe programul de navigatie nu se vede mai nimic.
seamana cu activarea modului monitor 2 de la windows in acelasi ecran.
nu stiu ce poate sa fie si ce pot sa-i fac.
este clar ceva din windows dar nu am nici cea mai vaga idee cum sa putut intampla.
este recunoscut fara probleme de active sync.
aparatul a fost nefolosit mai mult de un an de zilesi a functionat perfect.
poate ma puteti ajuta cu ceva sfaturi,sa incerc o reinstalare de windows ?
nu stiu cum se face o resetare la starea initiala,am incercat metoda cu butoanele (standbay apasat si pornit de la on)dar se incarca normal ,nu se reseteaza,nu se intampla nimic.


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Poti incerca reinstalarea windows, ai link si la pag.2
Dupa instalare va ramane blocat in ecranul de start (portocaliu ) pana cand ii vei copia prin AS fisierele de pe CD.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
ovico
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
problema este ca nu am cd-ul.
am citit postarile voastre,am vazut si link-ul (e400boot.rar)
dar nu am de unde sa iau fisierele de pe cd.
ablbd,te rog sa-mi spui in cateva cuvinte pasii pe care sa-i urmez la reinstalere,nu am  mai facut niciodata asa ceva la un gps si nu vreau sa-l fac varza din lipsa de experienta.
daca copiez continutul cardului inainte de a formata ?
el ruleaza aplicatia acum,problema este cu sferturile de ecran.


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Ceva totusi pare ca este defect in sistemul de operare.
Resoftarea in mod normal formateaza nandul asa ca se pierde aplicatia. Daca nu ai CD-ul original, inainte de orice copiaza prin AS tot ce este in memoria interna. Formatezi pe PC un card SD in fat32 si pui in radacina fisierele(4xbin + 1lst), introduci cardul in aparat, butonul din spate pe OFF apoi tinand apasat butonul de sus comuti butonul din spate pe ON. Mai tine apasat butonul de sus 4-5 secunde dupa care ii dai drumul. Ecranul, la inceput negru, se va colora usor dupa care se reseteaza. Daca nu a formatat nandul va intra in aplicatie, altfel ramane in ecranul de boot. Conectezi aparatul la PC si ar trebui sa ai legatura AS. Acum recopiaza salvarea (dureaza!) dupa care opresti din spate si repornesti.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
ovico
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
da,problema este in sistemul de operare cred.
dar unde gasesc acele fisiere (4xbin + 1lst) ?
am cautat peste tot si nu dau de ele.
poti sa-mi indici ruta te rog ?


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Spuneai in postul anterior ca ai vazut linkul, descarca-l.

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
ovico
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
ok,acolo nu am cautat,credeam (gresit) ca trebuie sa le gasesc in flash disk si cautam dupa ele ca disperatul.
memoria interna te referi la flash disk nu ?
am copiat tot,acum voi incerca resetarea daca imi dai ok-ul.


pus acum 13 ani
   
ovico
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
cred ca am gafat.
am copiat doar ceea ce era pe cardul de memorie,fara sa copiez si ce era in flash disk.
sa resetat si acum ramane cu o imagine de inceput cu logo evolio pe fundal maro si atat.
voi copia inapoi pe cardul de memorie fisierul primo si device.nng sa vad ce se intampla.
mor de ciuda ca m-am grabit si poate am gafat.


pus acum 13 ani
   
ovico
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
daca pornesc fara card dupa ce se incarca pe fundal maro cu logo evolio imi apare imaginea in care imi cere sa introduc cardul.
daca pornesc cu cardul ramane la nesfarsit pe logo cu fundal maro.
ce sa mai fac ?


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Pana una-alta acceseaza aparatul cu ceregeditor (de pe pc) si modifica in HKLM\init cheia Launch50 din launch.exe in explorer.exe apoi reset. O sa-ti intre in desktop, de acolo mai vezi tu. Cel mai "sanatos" ar fi sa iei ultima versiune de miopocket (4.0, release 67) si sa alegi instalare de pe SD. Cand ai cardul inauntru porneste miopocket iar cand nu, ramane in desktop.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
ovico
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
i-ti multumesc pentru ajutorul acordat,
am urmat pasi si acum se incarca ,pot sa intru in desktop.
urmez ruta cardului si imi ruleaza perfect aplicatia.
datorita tie am reusit sa salvez aparatul.
inca o data multumesc.


pus acum 13 ani
   
leroivvd
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Salut!
Am aceeasi problema ca @mobitel_smd:

"evolio e400

fara istoric
porneste si ramane cu scrisul evolio pe fond albastru.
daca ii pun cardul cu fisierele de upgrade si il pornesc din spate cu butonul de sus apasat, atunci porneste cu ecran alb, se coloreaza incet, apoi apare evolio pe fond maro; dupa aproximativ un minut se restarteaza si trece la ecranul cu evolio pe fond albastru.
in timp ce am fondul maro am si un "USB Device Not Recognized" "

Diferenta la mine e ca daca schimb cardul face la fel (ecran cu evolio pe fond albstru), nu porneste cu ecran alb.

@ablbd ai scris "Iti voi da un semn pe privat pt ca trebuie sa faci anumite operatii sub supraveghere dar nu garantez reusita." Poti sa imi dai si mie pe privat operatiile sa vad daca mai pot face ceva cu aparatul? Ms mult!


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Atunci cand apare fenomenul descris de tine, e de rau...
Am de cateva luni unul care s-a comportat identic, i-am "fortat" o formatare si acum nu mai face nimic. Adevarul e ca nici nu am avut timp sa ma ocup serios de el. Cert este ca are o problema cu nandul. Ca sa elimini posibilitatea unei lipituri reci, ti-as sugera sa-l desfaci si sa-l duci la un atelier de reparatii telefoane, sa treaca jetul de aer cald peste picioarele nandului. Daca nici dupa asta nu face upgrade, inseamna cel mai probabil ca nandul in sine este defect.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
leroivvd
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Eu nu l-am fortat deloc cu formatari ... pur si simplu din senin a inceput sa-mi faca figura asta si ... nu mai functioneaza deloc.
Tu ai putea sa-l repari, te pricepi? Ms pentru raspunsuri!


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Poate ca e vorba de o lipitura rece, ti-am spus ce ai de facut.

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
asgaard
Membru Puf

Inregistrat: acum 18 ani
Am si eu un Evolio E400 care Ramanea in Imaginea de Boot Cu Evolio si nu il mai recunostea calculatorul. Am facut FW upgrade si acum aparatul porneste si l-am conectat la PC si am pus Igo pe el. Am modifcat cheia launch50 cu explorer.exe si acum functioneaza ca un PDA.
Pb este ca atunci cand pornesc programul de navigatie igo nu imi gaseste nici un satelit. Am facut toate setarile necesare pentru ca  igoul sa vada driverul de gps (port si baudrate) dar nu gaseste semnal. Am gasit o singura data iar dupa repornire nu a mai gasit nimik.
Am incercat si cu igo My Way,8,primo, amigo cu detectare automa a setarilor de gps dar nu a mai gasit semnal
Am incercat sa instalez MioPocket ultima versiune si asa am patit necazul.
Se mai poate face ceva?
MS


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Detaliaza putin "necazul". Am si eu pe E400 Miopocket (varianta de pe card SD) si nu am niciun fel de problema cu el.

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
martec
Membru Puf

Inregistrat: acum 15 ani
Salut.
ablbd ai un chit de garmit XT care sa mearga pe evolio E400
Multumesc mult.


pus acum 13 ani
   
ROI_admin
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 13 ani
Avand in vedere cele intamplate pe acest forum,din respect pt. membrii acestui forum,putini cati au mai ramas,vizitati:



Aici veti gasi raspunsuri la toate problemele legate de GPS:



Moderatorii care au distrus acest forum sunt asteptati deasemenea la aceasta adresa,pt. a-si rezolva problemele legate de GPS:



Toti cititorii acestor randuri sunt asteptati aici:



Topicul se poate inchide,va continua aici:



pus acum 13 ani
   
canalet
Membru Junior

Din: Onesti
Inregistrat: acum 18 ani
Am primit un Evolio E510 , de la cineva care "il arunca" , el fiind in garantie dar a considerat persoana ca nu merita dus in tara din Belgia. Efectiv a crapat sdcardul in doua. Acum porneste in menu dar cand dai pe navigatie apare mesajul "Error file does not exist" . Am conectat la calculator dar activesync nu il vede iar ca partite imi spune ca nu este formatata. Din pacate nu are cd la el. Se poate face ceva? Nu vreau sa incerc nimic pana nu primesc un sfat , o sugestie.
Multumesc, Elena


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Sper ca ai extras din slotul de card toate bucatile. Pentru verificarea conexiunii usb cel mai sigur e ca sistemul de operare pe PC sa fie XP cu activesync instalat. Incearca sa pui in el un card, sa-l conectezi prin usb la calculator si abia dupa asta sa-l pornesti.
Spui ca intra in meniul principal. Merge pe optiunea setari? Acolo ar trebui sa existe o optiune activesync-mass storage care probabil ca a ramas in mass storage; incearca sa comuti pe activesync.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
canalet
Membru Junior

Din: Onesti
Inregistrat: acum 18 ani
Bucatile au fost extrase. Aparatul porneste apar icoanele de navigatie  mediaplayer, photoview, musicplayer si setari. In setari poti selecta volumul, luminozitatea ,limba, ora si cam atat. Activesync, nu il vede orice as incerca dar xp vede 2 partitii Sd cardul pe care il si citeste, si inca o partitie goala de 24MB.Butonul de reset merge. Si cam atat.

pus acum 13 ani
   
asgaard
Membru Puf

Inregistrat: acum 18 ani

ablbd a scris:

Detaliaza putin "necazul". Am si eu pe E400 Miopocket (varianta de pe card SD) si nu am niciun fel de problema cu el.

Salut!
Problema aparatului este ca  gaseste semnal GPS. In aplicatia Igo8 cand ii dau cautarea cipul GPS il gaseste pe
Com 7
Baudrate 57600
Protocl NMEA
Imi zice conectare cu succes la receptorul GPS.
Apoi ii dau o ruta si astept sa se conecteze la sateliti si nu se mai conecteaza. L-am lasat in camp deschis si 40 de min si nu a gasit nici un satelit.
Am incercat in repetate randuri sa il las sa se conecteze la sateliti si nu a gasit nici un semnal.
Am incercat sa ii rescriu iar FW si tot la fel face.
Nu mai stiu ce sa ii fac.

Modificat de asgaard (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@canalet
Propun sa inaintam cu pasi marunti. Aparatul este perfect functioal doar ca are nand intern de capacitate mica si programul de navigatie se gasea pe cardul SD. Copiaza cele 3 fisiere de aici in radacina cardului. Mai creaza pe card un director Evolio, pune si acolo o copie a Evolio.exe. Insereaza cardul si selecteaza navigatia. Teoretic ar trebui sa-ti intre in Total Comander.  Daca e asa, lanseaza hexedit, selecteaza HKLM  (albastru cu scris alb) apoi din "File" alege export pe cardul sd si denumeste cumva fisierul (de ex hklm.reg) apoi urca-l udeva ca sa vad ce e prin aparatul acesta.

@asgaard
Ti-as propune sa desfaci aparatul si sa verifici conexiunea receptorului GPS la placa de baza. E un conector f mic iar mini-priza este pe placa; scoate conectorul si reintrodu-l cu grija astfel incat sa intre complet in priza.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
asgaard
Membru Puf

Inregistrat: acum 18 ani
Multumesc.
S-a rezolvat problema. Era iesit cablul din mufa.
Stima


pus acum 13 ani
   
johnny_21
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
"La cerere pot pune la dispozitia doritorilor SO complet pentru resoftare."

ablbd..eu as avea nevoie de ajutorul tau!  am un evolio e400 si nu reusesc sa-l "pun pe picioare" nicicum!


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Ai in pagina 2 link la romul e400, se incarca de pe sd si daca totul merge bine, formateaza nandul intern dupa care incarca sistemul de operare. Daca formatarea nu are loc, inseamna ca aparatul are probleme (si) de alta natura: bootloader partial defect, lipituri reci, nand defect, etc.

Hardware-ul E400 este destul de interesant: exista in el un nand "clasic" de 256MB unde (probabil ca...) rezida bootloaderul si un INAND (de fapt este o memorie cu interfata SD de 1GB care contine in partitia 0 asa-numitul TOC bloc si in partitia 1 sistemul de operare. Spun asta pentru ca defectul poate proveni de  la oricare dintre cele 2 memorii interne.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
johnny_21
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
singura problema e ca imi recunoaste sd-ul dar nu incarca nimic de pe el...

pus acum 13 ani
   
johnny_21
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
inca o mentiune...daca-l conectez la pc si rulez Imap incercand sa actualizez (harta, camerele...) imi apare "GPS UNKNOW ???"

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Vezi sa fie SD si nu SDHC, fisierele in radacina. Pune cardul, opreste-l din spate (off) apoi tinand apasat butonul de sus il pornesti din spate. Dupa 3-4 sec poti elibera si butonul de sus.

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
johnny_21
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
pff...tot nimic...acu nu mai cere cardul...ramane doar sigla evolio pe ecran! 

pus acum 13 ani
   
thecr0w
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Salut ablbd,
Am un Evolio E510 cu Win CE. NET 6.0
Problema este ca am pierdut cardul original si am incercat sa pun pe el IGO Primo fara nici un succes. am deblocat aparatul cu MioPocket si , dupa cum ai banuit normal ca sa cam f..stricat in sensul ca nu mai se conecteaza la PC.
Intr-un final am reusit sa fac sa mearga Sygic, Miomoov si Mireo dar nici un produs IGO nu functioneaza (8, Amigo, Primo), de asemenea nu reusesc sa recuperez registrii originali sau sa fac un dump cu nici o varianta din ceea ce ai scris pe forum.
Posibile probleme din cauza SO Win CE. NET 6.0 ?

Te rog daca ai idei in ceea ce priveste acest SO sa imi spui si mie te rog. Este foarte ciudat si frustrant in acelasi timp

Multumesc

Probabil sunt mai multi care au Navigatoare cu Win 6.0


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Cica ultima versiune de miopocket suporta ce6 (poate voi face probe cu waytequl x920) dar instalarea pe alte aparate decat mio comporta riscuri. Pentru dump incearca sa rulezi ndump (link la finalul articolului), salvare pe card sd.
Functionarea igo nu tine de ce6 ci mai degraba de setari (sys.txt, directorul \save, etc)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
thecr0w
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Am incercat varianta propusa dar nu merge (am pus pe card NDump dar nu porneste de loc cand dau click, DiskRW porneste dar spune ca nu gaseste nici un disc si blocheaza aparatul cu toate ca in Storage-ul din Control panel imi vede 4 partitii, Iar la Igo (orice versiune) imi da mesajul "Application Igo8.exe encountered a serious error and must shut down", iar in fisierul Crash imi apare "
WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \Storage Card\IGO800\Igo80.map not found)"
desi merge toate pe Mio Moov si pe alte PNA cu Win CE 4 sau 5.
Pe calculator rulez Windows 7 si in mobile center spune car ar vrea sa se conecteze dar ramane agatat. Nici macar Programul de Update de la Evolio nu il recunoaste.

Atasat iti trimit si o salvare de registri poate vezi ceva ce imi scapa.

Multumesc

PS Mentionez ca pot conecta PNA-ul la calculator ca Mass Storage dar nu Cu ActiveSync (Mobile Service Center in Windows 7) In modul de conectare din aparat am modurile Mass Storage care functioneaza, Serial Class ce ramane agatat in calculator, RNDIS si Mtp_Class care imi dau un mesaj de eroare in PNA

Modificat de thecr0w (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Mda, avea niste lipsuri pe partea de AS; ia incearca sa incluzi (cu import) asta
apoi din miopocket ruleaza regflushkey.exe dupa care off/on

LE: Dump nu poate rula fara miopocket deoarece aparatul tau nu are inclus din fabrica compact framework...

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
dragos_atbo
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
salutari. am un evolio e400 care ramane blocat in partea de boot. mai mult nu-l pot conecta la pc.

pus acum 13 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la