Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sabina
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 60 ani
Forum Romania Inedit / Filme Documentare / Indochina: Războiul poporului - Viasat History rip Moderat de 80Inanna, Silva, bronson
Autor
Mesaj Pagini: 1
calincalin
Moderator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 16 ani
Indochina: Războiul poporului
Indochine: A People's War in Colour
Anglia, 2009

"Aceasta este povestea dramatică a chinurilor îndurate de locuitorii Indochinei, care au purtat trei războaie în decurs de trei decenii, şi a curajului acestora. Este povestea colonialismului şi oprimării franceze, a sângerosului război purtat contra Japoniei, a răsturnării triumfale a regimului francez şi războiului civil care a urmat, precum şi a amestecului străin continuu în politica acestei regiuni. Acest documentar în două părţi descrie complexa şi înfiorătoarea experienţă a SUA în Vietnam, dar dintr-o nouă perspectivă.
Cercetările detaliate şi minuţioase făcute în arhivele franceze, chineze, ruseşti, vietnameze şi americane au relevat că unele dintre imaginile de război prezentate iniţial în alb şi negru au fost filmate, de fapt, pe peliculă color.
Aceste descoperiri ne permit acum să spunem adevărata poveste a războiului din Vietnam şi a celorlalte conflicte din Indochina din perspectiva unică a înşişi locuitorilor de aici, beneficiind de impactul sporit al arhivei în culori."

Episodul 1:
52min19s, 448MB
Video: 1096kbps, 640x400 at 25fps, x264 codec
Audio: 128kbps, 48KHz, ABR, 2channels, MP3 codec
matroska container
subtitrare permanenta in limba romana

"În 1937, Indochina se afla sub stăpânire colonială franceză. Ascensiunea lui Ho Chi Minh şi Vo Nguyen Giap ca lideri ai mişcării de independenţă Vietminh, înainte de al Doilea Război Mondial şi de ocupaţia japoneză, modifică dramatic peisajul strategic al zonei. Statele Unite sprijină pe Ho Chi Minh şi Vietminh-ul în lupta contra Japoniei, dar după război, Aliaţii îi permit Franţei să-şi recapete controlul colonial asupra regiunii.
Însă rezistenţa Vietminh se intensifică şi, în cele din urmă, francezii suferă o înfrângere zdrobitoare la Dien Bien Phu, în 1954. Convenţia de la Geneva acordă apoi independenţa Laosului şi Cambodgiei, dar împarte Vietnamul în două pe linia paralelei 17, dând naştere unui Vietnam comunist condus de Ho Chi Minh la nord şi unui Vietnam capitalist, sprijinit de SUA, la sud."



Links: 2x150MB + 1x148MB


Episodul 2
52min22s, 449MB
Video: 1106kbps, 640x400at 25fps, x264codec
Audio: 112kbps, 44,1KHz, ABR, 2channels, MP3 codec
Matroska container

"Tragedia care a devenit cunoscută drept "Războiul din Vietnam" s-a derulat cu o viteză înfricoşătoare. De la câteva mii de membri ai Forţelor Speciale SUA trimişi aici la sfârşitul anilor 1950, s-a ajuns curând la jumătate de milion de soldaţi americani care, împreună cu armata Sudului, au încercat să îngenuncheze Vietcong-ul, armata de gherilă a Nordului. Până în 1968, Nordul fusese devastat de bombardamentele avioanelor SUA, iar Sudul, sfâşiat de un sângeros război civil. Toţi soldaţii SUA au părăsit Vietnamul în 1973. Sudul a continuat să lupte, dar a fost învins curând de armata Nordului. Însă suferinţele locuitorilor Indochinei nu s-au sfârşit aici. Vor trece mulţi ani până când pacea se va întoarce în regiunea lor..."



Links: 2x150mb + 1x149MB


_______________________________________
"Cunoaşteţi adevărul, şi adevărul vă va face liberi." (Ioan 8.32)

pus acum 14 ani
   
faurianuflaviu
Membru Junior

Inregistrat: acum 14 ani
Foarte interesant, multumesc! 

_______________________________________
La Mulţi Ani tuturor şi un An Nou fericit!



pus acum 14 ani
   
calincalin
Moderator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 16 ani
Adaugat episodul 2

_______________________________________
"Cunoaşteţi adevărul, şi adevărul vă va face liberi." (Ioan 8.32)

pus acum 14 ani
   
calincalin
Moderator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 16 ani
link-uri noi

_______________________________________
"Cunoaşteţi adevărul, şi adevărul vă va face liberi." (Ioan 8.32)

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la