Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Larina23 pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Timis
cauta Barbat
28 - 80 ani
Forum Romania Inedit / Filme Documentare / The Spirit Molecule (2010) Moderat de 80Inanna, Silva, bronson
Autor
Mesaj Pagini: 1
franckcosta
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani


subtitrare in limba romana direct pe film


Cand te duci la orice "drug store" (farmacie) pentru orice "drog " (medicament) ai o serie de prescriptii si indicatii de folosire a acestor droguri (medicamente). Asa este si cu substantele psihodinamizante, care pot fi considerate niste medicamente spirituale (care pot vindeca fiinta umana pana in cele mai profunde nivele - inclusiv in crizele spirituale, de care vorbeste Stanislav Groff in psihologia transpersonala), Nu se consuma oricum, in orice conditii si in orice stare trupeasca si sufleteasca. Se recomanda purificari corporale si mentale, un ghidaj spiritual adecvat (eventual din partea unui saman adevarat) si o motivatie profunda (eventual de natura spirituala) care sa te faca cat mai constient si  mai atent la experienta. Muchia de cutit pe care se merge in aceste experiente este foarte ascutita si orice dezechilibru te poate taia foarte rau. Asadar, folositi-va cu intelepciune , cu discernamant si maturitate de aceste substante naturale, lasate de Dumnezeu tocmai cu acest scop (unele plante sunt pentru ceaiuri si tincturi, altele pentru vindecare spirituala).
Sunt tot mai multe dovezi care atesta faptul ca societatiile antice dintr-un trecut mai indepartat decat istoria oficiala, au fost niste societati spirituale , iar experientele samanice (catalizate de diversele plante psihodinamizante) o parte importanta a culturii acelor societati.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Acest documentar, lansat în 26 septembrie 2010 în SUA (Wappinger Falls, New York), se bazează pe cercetările doctorului Rick Strassman, profesor de psihiatrie la Universitatea din New Mexico, făcute între 1990 şi 1995, cu sprijinul a 60 de voluntari, unii dintre ei fiind intervievaţi în film şi rezultatele fiind publicate în cartea DMT: The Spirit Molecule, ajunsă, acum, la a XV-a editie.

Dimetiltriptamina sau N,N-dimetiltriptamina, pe scurt DMT, este un compus halucinogenic din familia triptaminei.

DMT este prezentă, natural, nu numai în plante, ci şi în organismul unor mamifere şi mai ales în corpul uman, fiind o substanţă derivată a unui aminoacid esenţial pentru metabolismul uman, triptofanul, documentarul susţinând ipoteza neortodoxă, a producerii lui, în fapt, de către glanda pineală sau epifiza.

Conform ştiinţei oficiale, rolul acestei substanţe în organismul uman ramâne nedeterminat şi mecanismul fiziologic al producerii ei nu este elucidat, fiind considerată mai mult, la modul evident simplist, un "reziduu biologic", când ar trebui să fie clar că o substanţă comună plantelor, animalelor şi omului, poate unică, din acest punct de vedere, trebuie să aibă, dimpotrivă, un rol esenţial, unii dintre protagoniştii filmului considerând-o ca fiind "limbajul comun molecular", un gen de mediator spiritual natural.

Ca structură chimică, DMT se înrudeşte cu un neurotransmiţător foarte cunoscut, serotonina, cu hormonul numit melatonină şi, desigur, cu alte triptamine cu efect halucinogen, ca de exemplu: psilocibina (4-hidroxil-dimetiltriptamina - alcaloid ce intră în componenţa ciupercilor halucinogene), 5-metoxi-dimetiltriptamina, bufotenina (5-hidroxi-dimetiltriptamina) şi psilocina (4-hidroxi-dimetiltriptamina).
În multe culturi, indigene sau moderne, DMT este folosită sub diverse forme, fiind de regulă injectată sau inhalată, dar cea mai cunoscută ramâne totuşi ayahuasca, un compus folosit de indigenii din zona Amazonului, obţinut prin fierbere, dintr-o plantă ce conţine DMT şi o alta ce conţine un inhibitor al monoaminooxidazei, o enzimă produsă de ficat care metabolizează rapid DMT, făcând-o inofensivă, dacă este administrată pe cale orală.

Documentarul are o structură simplă: Joe Rogan defineşte practic capitolele şi conceptele de bază ce urmează a fi dezbătute ulterior, prin prisma a două concepte aflate tradiţional în opoziţie, ştiinţa şi spiritualitatea, de către dr. Strassman, însuşi, Graham Hancock, unii dintre voluntarii ce au participat la experiment sau alţi consumatori de DMT, experţi în medicină, neurologie şi ştiinţe sociale şi  chiar teologi.

Experienţele spirituale narate de cei intervievaţi, sunt însoţite de o grafică ieşită din comun, multe dintre imaginile multicolore, stranii, preluate direct din filmele psihedelice ale anilor '60, reuşind să dea substanţă vizuală cuvintelor pline de semnificaţii, de alfel, ale scenariului.
Extrema stranietate a acestor relatări despre "alte lumi" şi "locuitorii lor", a zdruncinat serios convingerile unui psihiatru de formaţie clasică, până atunci, pe care latura morală a împingerii la limită a unor oameni, numai de dragul cercetării ştiinţifice, nu l-a lăsat deloc indiferent, mai ales că nu avea, practic, explicaţii pentru conţinutul rapoartelor, tot mai numeroase, dar motivaţia principală a stopării experimentelor, a fost presiunea crescândă generată de comunitatea psihiatrică şi de politicieni, pentru a-l forţa să se retragă din cercetarea psihedelică, finanţată din bani publici.

S-a retras, dar nu înainte de a încălca toate preceptele de siguranţă deontologică insuflate colegial de psihiatrul supervizor ce-i fusese impus de organismele de reglementare, Daniel Freeman, de la Universitatea Californiei din Los Angeles, care rezumase magistral interdicţiile oficiale, de a nu căuta cumva remedii eficiente, psihiatrice  sau contra dependenţei de droguri şi alcool, care ar fi ruinat, în timp, monopoluri ale statului şi trusturilor farmaceutice, eliminând clienţii potenţiali.

Documentarul explorează pe larg atitudinea societăţii faţă de uzul de droguri psihedelice şi contrastul dintre politica strictă antidrog a SUA - care interzice nu numai uzul acestor droguri, dar şi cercetările ştiinţifice asupra efectelor lor - şi societăţile mult mai tolerante, din alte părţi ale lumii.
....







Code:

Format                           : AVI
Format/Info                      : Audio Video Interleave
File size                        : 626 MiB
Duration                         : 1h 13mn
Overall bit rate                 : 1 186 Kbps
Writing application              : MEncoder SVN-r30881(20100311-gcc4.3.3)
Writing library                  : VirtualDub build 32839/release

Video
ID                               : 0
Format                           : MPEG-4 Visual
Format profile                   : Advanced Simple@L5
Format settings, BVOP            : Yes
Format settings, QPel            : No
Format settings, GMC             : No warppoints
Format settings, Matrix          : Default (H.263)
Muxing mode                      : Packed bitstream
Codec ID                         : XVID
Codec ID/Hint                    : XviD
Duration                         : 1h 13mn
Bit rate                         : 1 046 Kbps
Width                            : 720 pixels
Height                           : 480 pixels
Display aspect ratio             : 3:2
Frame rate                       : 29.970 fps
Standard                         : NTSC
Color space                      : YUV
Chroma subsampling               : 4:2:0
Bit depth                        : 8 bits
Scan type                        : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.101
Stream size                      : 552 MiB (88%)
Writing library                  : XviD 57

Audio
ID                               : 1
Format                           : MPEG Audio
Format version                   : Version 1
Format profile                   : Layer 3
Mode                             : Joint stereo
Mode extension                   : MS Stereo
Codec ID                         : 55
Codec ID/Hint                    : MP3
Duration                         : 1h 13mn
Bit rate mode                    : Constant
Bit rate                         : 128 Kbps
Channel(s)                       : 2 channels
Sampling rate                    : 44.1 KHz
Stream size                      : 67.5 MiB (11%)
Alignment                        : Split accross interleaves
Interleave, duration             : 33 ms (1.00 video frame)
Interleave, preload duration     : 500 ms
Writing library                  : LAME3.98


Spirit Molecule (2010).part1.rar Spirit Molecule (2010).part2.rar


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la