Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
micky_miha pe Simpatie
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 43 ani
Forum Romania Inedit / Filme Documentare / In the Footsteps of Alexander the Great Moderat de 80Inanna, Silva, bronson
Autor
Mesaj Pagini: 1
mofear
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani


In the Footsteps of Alexander the Great / Pe Urmele Lui Alexandru cel Mare

Gen: Documentary | Biography
An: 1998
Audio: engleza
Subtitrare: romana

Episodul 1: Fiul lui DUMNEZEU

Michael īşi īncepe călătoria din punctul īn care Alexandu şi armata grecească au plănuit să invadeze Asia şi să īnvingă Imperiul Persan. Naratorul face referire şi la mama lui Alexandru, precum şi la tānărul care este meditat de Aristotel şi avea 21 de ani cānd a venit la tron după asasinarea tatălui său. La scurt timp după ce a devenit rege, Alexandru a călătorit din nordul Greciei īn Turcia, a vizitat Troia şi după aceea, printr-o vestită poveste a tăiat nodul Gordian. Trecānd īn Egipt, merge pe urmele cuceritorului pānă la oracolul din Siwa, unde Alexandru a fost proclamat Faraonul Egiptului şi Fiul lui Dumnezeu şi a pus bazele Alexandriei. Episodul se termină cu Alexandru care se pregăteşte să ajungă īn inima Imperiului Persan, Iranul de astăzi.




Episodul 2: STĂPĀNUL ASIEI

Audio: engleza
Subtitrare: romana

Călătorind spre inima Persiei moderne, paşii lui Michael Wood se īndreaptă către Marea Caspică, unde tānărul cuceritor a fost declarat Lord al Asiei. Intrānd īn Irakul modern, Michael nu poate să călătorească pānă unde s-a repurtat victoria asupra lui Darius şi asupra Persiei. Michael īşi continuă călătoria prin munţii Zagros cu ajutorul unui ghid Iranian.
La Persepolis, Michael descoperă rămăşiţe din măreţul palat care a fost ars de către greci. Aici, urmaşii religiei iraniene īncă mai vorbesc despre focul sacru pe care l-au menţinut aprins īncă de pe vremea cuceritorului. Naratorul īşi continuă periplul către Marea Caspică, unde Alexandru se pregăteşte să invadeze Afganistanul.




subtitrarea in limba romana:


Episodul 3: Traversind Hindu Kush

Audio: engleza
Subtitrare: romana

Michael Wood se indreapta catre Afganistan, mergand prin Muntii Hindu Kush. La Kabul, Michael se trezeste intr-un oras fundamentalist Taliban. Luand garzi pentru a fi protejat de ambuscade, isi continua drumul catre Asia Centrala. Pe de alta parte, istoricul sta de vorba cu un luptator inainte de a porni cu jeepul pe raul Oxus, indreptandu-se catre fosta Asie Centrala Sovietica. Aici aude diferite istorisiri despre personalitatea controversata si destul de instabila a acestei mari figuri istorice. La un banchet din Samarkand, cuceritorul Alexandru si-a omorat unul dintre cei mai apropiati asociati, a calatorit pe drumul matasii, dupa care s-a indragostit de frumoasa adolescenta Roxanne.
Acum 2300 de ani, Alexandru cel Mare a invadat Asia. Scopul sau era cucerirea imperiului persan. Am mers pe urmele sale, īntr-o calatorie de 32.000 km, din Grecia pāna īn cāmpiile lndiei. Īn al cincilea an al razboiului, Persia se prabusise, iar regele persan fusese omorāt. Alexandru voia acum sa cucereasca vastul lor imperiu de la rasarit, si a plecat spre Afganistan.




Episodul 4: Spre capatul pamantului

Audio: engleza
Subtitrare: romana




Modificat de mofear (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
calincalin
Moderator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 16 ani

timpul trece


_______________________________________
"Cunoaşteţi adevărul, şi adevărul vă va face liberi." (Ioan 8.32)

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la