Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
blacksilk 23 ani
Femeie
23 ani
Buzau
cauta Barbat
23 - 45 ani
Forum Romania Inedit / Filme Documentare / Īn așteptarea lui Superman ro sub Moderat de 80Inanna, Silva, bronson
Autor
Mesaj Pagini: 1
franckcosta
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani




Data Realizarii: 22 Aprilie, 2010
Ţara: USA
Gen: Documentar
Durata: 01:42:00 min
Traducere: engleză
Subtitrare romana: DA
Regizat de: Davis Guggenheim


Waiting for Superman este un film revolutionar, care va schimba impresia lumii despre sistemul de educatie american. Sperante si vise distruse se astern emotionant intr-un film in care rolurile principale le joaca copiii.

"Nu ma intereseaza ce trebuie sa fac, ea va ajunge la colegiu" - suna familiar? Aceasta este vocea unei femei care nu este dispusa sa isi lase fetita fara educatie. Mame din Romania s-au confruntat cu aceasta realitate, insa au crezut ca sunt singure. Nu este deloc asa- SUA, una dintre cele mai civilizate tari din lume, cu un nivel de trai ridicat si privita de multe ori ca prima putere in lume, saboteaza generatia tanara.

Sistemul de educatie american este la pamant si tot mai multi copii se pierd pe drum, ajungand sa creasca fara educatie, prada tentatiilor strazii.

"Waiting for "Superman" a fost declarat de USA Today "unul dintre cele mai bune filme ale anului". Davis Guggenheim, regizorul premiat la Oscar pentru "An Inconvenient Truth"(documentar despre campania lui Al Gore de prevenire a incalzirii globale), realizeaza inca un film de impact pentru zilele noastre.

Produsul constiintei unui om, Waiting for Superman exploreaza posibilitatile extraordinare pe care le pot avea copii din America, daca li s-ar oferi sansa. Filmul documentar urmareste viata a 5 copii care indraznesc sa viseze si sa spere la progres.

Sa-i cunoastem. Daisy din L.A., eleva in clasa a V-a, refuza sa renunte la planurile ei de viitor, desi lumea intreaga ii intoarce spatele; Francisco, din Bronx, elev in clasa intai, are o mama care ar face orice pentru a-i oferi o viata mai buna; Anthony, un baiat din Washington D.C, scolar in clasa a V-a, va face orice pentru a duce o viata diferita de cea a tatalui sau, pe care l-a pierdut din cauza drogurilor; Emily, eleva in clasa a VIII-a, din Sillicon Valley, este ingrozita ca nimeni nu o va considera potrivita pentru colegiu si Bianca din Harlem, acum la gradinita, dar care deja lupta alaturi de mama ei pentru un viitor mai bun.

Toti acesti copii se agata feroce de o sansa la educatie. Totusi, precum arata Guggenheim, ei vor fi cateva dintre victimele sistemului de invatamant american. Producatorul si regizorul incheie cu un adevar socant dar imposibil de negat: ei(americanii), oamenii de rand, sunt cei care pot schimba ceva si trebuie sa ia actiune.





pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la