Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Tanya321 pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Giurgiu
cauta Barbat
24 - 63 ani
Forum Romania Inedit / Tech Support / suport windows xp Moderat de locust, maharet
Autor
Mesaj Pagini: 1
Randy1
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
am inteles ca Microsoft a oprit suportul pentru sistemul de operare Windows XP.
eu am instalat windows xp de pe un cd original.
pot aparea ceva probleme din cauza asta?
eu nu am folosit niciodata "suportul" celor de la microsoft pentru windows xp.
este mai vulnerabil acuma calculatorul meu cu windows xp,decat era inainte?
sau tot acelasi lucru este.
ce se putea intampla inainte se poate intampla si acuma.


pus acum 10 ani
   
Csampar
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 10 ani
Daca ai folosit windows update pana acum pot sa apara probleme pentru ca l-au oprit si orice vulnerabilitate va apare nu o va mai repara nimeni. In schimb daca nu ai folosit windows update, ca majoritatea utilizatorilor care-l opresc de la inceput poti folosi windows xp in continuare fara probleme. Oricum vezi ca a aparut si windows 8.1 de ce va cramponati de vechitura aia de xp? Daca nu ai pentium 3 nu merita sa mai pui  windows xp.

pus acum 10 ani
   
locust
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
@Csampar
   Nu contează motivul pentru care folosește în continuare XP-ul, vechitură sau nu, nu este obligat să-și facă upgrade. Cu toate că a apărut W 8.1, nu toată lumea e dispusă să-l utilizeze.
   Majoritatea utilizatorilor NU opresc actualizările sistemului de operare, iar sistarea suportului oferit de Microsoft XP-ului, nu împiedică folosirea acestuia în continuare.


@Randy1
   Dacă n-ai folosit actualizările MS pănă acum, n-o să le simți lipsa, poate când vei avea vreun cont compromis... credeți că degeaba și-au bătut capul să le pună la dispoziție?
   Problema apare când aplicațiile nu vor mai putea fi folosite pe acest sistem de operare, iar acesta va fi tot mai vulnerabil în lipsa suportului MS.
Oricum opțiunea este a utilizatorului.


_______________________________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pus acum 10 ani
   
Randy1
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
de unde verific daca am folosit(si folosesc) windows update?
cum il pot opri?
@locust,despre ce cont compromis vorbesti?
@Csampar, functioneaza windows 8 pe un calculator mai vechi(amd athlon,2.11 GHz)?

Modificat de Randy1 (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
Csampar
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 10 ani
Pai daca nu sti nimic de updates e clar ca le-ai avut oprite asa ca...
Ca sa fii sigur verifici asa: clic dreapta pe my computer-propertis-tabul windows update acolo vezi in ce stare este.
Functioneaza si pe compul acela daca ai minim 1 giga de ram, dar mai greu nu stiu daca vei fi multumit. Ca sa mearga decent iti trebuie un procesor cat de mic dar sa fie dual core si minim 2 giga de rami.
Asa cum a spus si Locust acusi nu vei mai putea instala nimic pe xp, deja sunt programe si jocuri care merg instalate doar de la vista in sus. Oricum xp-ul este deja istorie vreti sa pricepeti sau nu, nu se descurca cum trebuie cu procesoarele cu mai multe nuclee, daca ai mai mult de 3 giga de rami ii ai degeaba ca nu-i recunoaste.


pus acum 10 ani
   
Randy1
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
am dat clic dreapta pe my computer-propertis-automatic updates si imi apare ca optiune selectata:download updates for me, but let me choose when to install them.
m-am uitat unde trebuie?
inseamna ca este oprit windows update?


pus acum 10 ani
   
Csampar
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 10 ani

Randy1 a scris:

am dat clic dreapta pe my computer-propertis-automatic updates si imi apare ca optiune selectata:download updates for me, but let me choose when to install them.
m-am uitat unde trebuie?
inseamna ca este oprit windows update?

Este ca si oprit, adica le-a descarcat dar nu a instalat niciun update. In felul acesta daca ai stat pana acum cu el asa poti sta si-n continuare, tot aia e.


pus acum 10 ani
   
Randy1
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
multumesc frumos pentru informatie.
ma sfatuiesti sa selectez turn off automatic updates sau pot sa il las linistit asa ca nu se intampla nimica?


pus acum 10 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
Eu te sfătuiesc să instalezi TOT ce a descărcat, îți va aduce sistemul la „ultimul răcnet” posibil pentru XP. Apoi nu te va mai deranja, deoarece tocmai asta este, că de acum încolo nu mai apar acualizări noi.

Actualizările existente vor exista în continuare, adică dacă vei instala din nou XP și-l vei aduce la SP3 (cu CD-ul), la conectare la rețea se vor face actualizările disponibile până acum, dar nimic altceva.

Dacă securitatea calculatorului nu te interesează, adică n-ai în el nimic important, cum ar fi lucrări ale tale, doar ceva jocuri pe care le poți instala din nou, poți funcționa cu orice WinXP, că dacă crapă în urma unei vulnerabilități instalezi din nou. Într-o oră ai pus sistemul de operare și jocul cu care te joci săptămâna curentă.


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 10 ani
   
calincalin
Moderator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 16 ani

Randy1 a scris:


este mai vulnerabil acuma calculatorul meu cu windows xp,decat era inainte?
sau tot acelasi lucru este.
ce se putea intampla inainte se poate intampla si acuma.


vulnerabil era si inainte daca nu ai o suita de securitate instalata pe el. Pocnitoarea aia de antivirus de la ei MSE nu face 2 bani. Asa ca, daca ai date importante si/ sau lucrezi pe el cu date confidentiale, pune tu un leut jos si cumpara-ti un instrument de protectie, cat de cat eficient.


_______________________________________
"Cunoaşteţi adevărul, şi adevărul vă va face liberi." (Ioan 8.32)

pus acum 10 ani
   
ghebala
VETERAN

Din: Baia Mare
Inregistrat: acum 17 ani
Interesant acest schimb de opinie vizavi de Win XP, mai ales a modului in care a pus problema Randy1!

   Permiteti-mi sa fac si eu cateva consideratii vizavi de aceasta problema care face furori in aceste zile.

   Cei care au  fost interesati si au cercetat un pic codul sursa a XP-ului SP1 au constatat ca kernel-ul XP-ului se baza in proporie de 80% pe MS-DOS care era un SO monouser, monotask, care  pentru acele sarcini era extrem de stabil.
   "Imbracat insa in haina" de multiuser multitasking cu care se lauda MS, i-au pricinuit multe probleme, care s-au materializat in final prin cele 2 serii de corectii ale SO, respectiv SP2 si SP3(nici unul din SO ulterioare nu au avut atatea SP-uri, adica de atatea corectii in codul sursa a SO ca XP-ul).
   Dar MS a trebuit sa mascheze cumva aceste corectii, si a sustinut ca problemele ivite in functionarea SO XP se datoreaza exclusiv virusilor(care intr-o oarecare masura avea acoperire, daca imi permiteti eu apreciez ca toate corectiile facute s-au datorat in proportie de 25% virusilor, restul s-au datorat schimbarii filozofiei de lucru de la MS-DOS la XP)

   Aceste corectii in codul sursa al SO XP a reprezentat o mare problema pentru MS intrucat toate aceste corectii trebuiau facute rapid si deci timpul necesar pentru o testare serioasa a efectelor acestor corectii asupra bunei functionarii a SO in ansamblu era destul de dificil de efectuat, asta pentru ca in momentul in care se lansa un SO(sau un SO cu un SP) era deja in lucru urmatorul SO, iar resursele pentru intretinerea SO vechi era redus si in consecinta corectiile erau facute in graba fara sa fie facute teste globale suficiente referitor la impactul acestor noi corectii asupra comportamentului SO in ansamblu.

   Implicatiile acestor factori au avut si consecinte:
     1. Pe masura ce se efectuau corectii din ce in ce mai multe in codul sursa a SO, el devenea din ce in ce mai stufos(mai mare) si deci implica resurse hard din ce in ce mai mari.
Efectul era urmatorul,  calculatorul devenea din ce in ce mai lent pe o cofiguratie de calculator ramasa aceasi.
Solutia era imbunatatirea permanenta a performantelor calculatoarelor (adica procesoare din ce in ce mai performante si memorii RAM din ce in ce mai mari)

     2. Multe din corectiile (upgrade-uri) facute prin upgradarea SO s-au dovedit in timp mai "vulnerabile" decat vulnerabilitatea care se incerca sa se corecteze, ceea ce implica "corectarea corectiei", ceea ce a impus aparitia SP-urilor, adica un SO cu un set de corectii cat de cat puse la punct.

   Dar ce implica asta?
   Reinstalarea SO, bineinteles ar fi trebuit si un "upgrade" a configuratie hard adica o imbunatatire a performantelor hard.
   Ambele manevre implicand noi investitii financiare din partea utilizatorului.

   Ce ar trebui sa faca un cumparator ?
   La cumpararea unei calculator cu un SO cu licenta, vanzatorii acestora in marea majoritatea a cazurilor incearca sa vanda o cofiguratie hard care se muleaza cel mai bine pe capacitatile unui SO fara sa se gandeasca la upgrade-urile ulterioare, adica cel mai bun raport performanta dotare hard/capacitati soft.

   Trebuie sa se impace cu ideea ca cumpararea unui SO(SP1, SP2, SP3) nu inseamna un ca el este un SO fara "bug"-uri(erori), ci este un sistem de operare pus la punct pana la un anumit nivel de "buna functionare".

   In consecinta toate upgrade-urile ulterioare nu fac altceva decat sa inrautateasca acest nivel de "buna functionare" si a raportului dotare hard/capacitati soft optim.

   Cam acestea au fost pentru mine elementele care m-au determinat sa recomand la cei care isi cumparau un calculator si imi cereau sa le instalez SO sa le recomand sa opreasca upgrade-urile ulterioare, asta bazata si pe observatiile mele personale ca acele calculatare care au ramas cu SO fara upgrade-uri ulterioare ramaneau la fel de rapide si stabile in functionare si dupa ani de functionare.

   O sa ma intrebati, si cum ma aparam de efectele virusilor.
   Ca sistem de protectie impotriva virusilor folosesc programul deep-freeze, care pana acum s-a dovedit a fi un sistem de protectie extrem de fiabil, si ce este extrem de important nu cerea nici resursa hard suplimentara(el lucrand doar in faza de restart a calculatorului)

   Tot acesta consideratii au stat la baza filozofiei de securitare si anduranta folosita de mine pe retea de 150 de calculatore, care de 10 ani functioneaza cu SO XP neavand nici o restrictie de utilizare a internetului pentru utilizatori.

Modificat de ghebala (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
Csampar
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 10 ani
Intr-adevar, @ghebala un raspuns frumos si pertinent nu rahaturile de raspunsuri ale moderatorilor de mai sus care nu mai stiu cum sa mentina gunoiul de XP in functie.Rusine , gunoaielor. Cred ca nimeni nu mai este atat de idiot incat sa mai foloseasca XP-ul.

pus acum 10 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
@Csampar:

Mai este o problemă: licențele. Eu mai am laboratoare cu calculatoare cumpărate acum 10 ani, cu configurația de atunci și cu Win XP cu licență, calculatoare pe care se pot exersa foarte bine suitele Office 2003 și Open Office 4.0. Pe alea Win 8 nu merge deoarece nu cunt compatibile PAE/NX/SSE2 - multe calculatoare vechi sunt compatibile PAE/SSE2, dar puține NX (pentru niciunul din alea de care vorbesc nu există upgrade de bios care să permită activarea NX). Chiar dacă pe calculatoarele vechi merge Win 7, cu banii care-i mai capăt prefer să cumpăr calculatoare noi, cu sisteme de operare noi, nu să cumpăr licențe de Win 7. Deci, am de ales între a arunca sau nu sistemele vechi. Dacă-mi dați dv. banii pentru altele noi, le arunc pe cele vechi, dacă nu, nu, căci în niciun caz nu voi funcționa cu Win 7 fără licență.

Și la fel cu mult hulitul Vista. Avem 2000 (DOUĂ MII) de calculatoare cu Vista cu licență. Le-am obținut la preț convenabil tocmai pentru că în acel moment Vista era beta. Toate merg excelent și acum, după cinci ani. Nu le vom arunca și nu le vom schimba sistemul de operare doar pentru că „cineva” ne consideră idioți. Noi suntem idioți în legalitate, iar ceilalți pot fi cum vor.

Modificat de 80Inanna (acum 10 ani)


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 10 ani
   
maharet
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Una e situaţia la instituţii, alta e acasă.Anumite instituţii ar trebui să îl schimbe de urgenţă (vezi băncile, din cauza bancomatelor) Acasă, nu-l mai folosesc de multă vreme, poate doar ocazional ca variantă live unde îl am inclus pe un stick bootabil cu hiren şi pe calculatorul vechi pe care îl deschid odată la 2-3 ani, dacă nu uit de el
Fiţi convinşi, aşa cum există pachete de actualizări neoficiale pentru 98/Me, se vor face şi pentru XP, aşa că nu e panică pentru nimeni.Fiecare e liber să folosească ce vrea.Eu folosesc windows 7 x64, nu mă încântă cu nimic miile de funcţii din 8.1.Dar, în situaţia în care 7 va ajunge la fel ca XP, voi face şi eu upgrade la o versiune mai nouă.Tin foarte mult la actualizări.


_______________________________________
Zilnic, cel mai interesant P.M. este răsplătit cu un BNUS special

DO NOT PM ME, MOST LIKELY I WON'T ANSWER.DO NOT REQUEST
REUPLOADS OF MY PREVIOUS UPLOADS, BUT IF YOU STILL HAVE
THEM, FEEL FREE TO MAKE AS MANY MIRRORS AS YOU LIKE.


 
    [mp3=https://www.youtube.com/watch?v=azJTTI4vk7g]

              Citiţi regulile/Read The Rules 
             SYANTMpS

pus acum 10 ani
   
Randy1
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
@Csampar,ne da prostituata de maica-ta,bani pentru a cumpara un calculator destul de puternic sa poata suporta windows 7 sau 8?
poti sa injuri moderatorii daca nu ii suporti,dar nu inteleg de ce ai spus ultima fraza.
adica,majoritatea romanilor inca mai folosesc xp si tu spui asemenea prostii.
windows xp functioneaza perfect,de ce l-as schimba?
sunt la fel de vulnerabil pe un windows xp piratat ca pe un windows 7 sau 8 piratat,daca nu am antivirus.
un windows xp piratat cu antivirus foarte bun este mai sigur decat un windows 7 sau 8 cu antivirus slab.
mie nu imi plac schimbarile iar ce a facut microsoft este doar o hotie pentru a face bani.
cine vrea sa mearga pe windows 7 sau 8,mergea si fara mizeria facuta de microsoft.
bine ca ai luat bann,esti prea batut in cap pentru lumea asta.
oameni ca tine meritau sa fie furati de chioru betiv si de paducheii pdlaci,nu pensionarii sau cei care lucreaza.


pus acum 10 ani
   
gabiandreicristian
Moderator

Din: loc in loc
Inregistrat: acum 17 ani
@randy1, omul (userul) a fost pedepsit pentru atitudinea lui.
Nu sunt necesare jignirile!


_______________________________________
E plin cimitirul, cu oameni de neinlocuit!

pus acum 10 ani
   
Sammys
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
Randy1 cum te mai suporti la cat de dobitoc esti?     La ce dracu mai pui intrebari daca le stii tu pe toate? De acord cu tine doar cu chioru betiv si paducheii pdl! In rest ramai in dobitocia ta si involueaza cu xp-ul tau de rahat, oricum capul nu te-ar ajuta sa folosesti un OS mai evoluat. Daca intampini probleme vezi ca mai exista si win 2000 si 98(daca sti sa le instalezi), daca nu cere ajutor aici, cretinule!     Uite aici ce calculator ti s-ar potrivi de minune, boule:

suport windows randy1 cum mai suporti cat dobitoc esti?     dracu mai pui intrebari daca

15.7KB


pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la