Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
DEEA25
Femeie
25 ani
Mures
cauta Barbat
25 - 51 ani
Forum Romania Inedit / Tech Support / problema imensa Socket : AM3+ Moderat de locust, maharet
Autor
Mesaj Pagini: 1
alinalazar1
Membru Gold

Inregistrat: acum 10 ani
Buna seara
...am placa de baza : GigaByte GA-990FXA-UD3  Rev 4.0 iar coolerul AMD FX-6350 3.9GHz Socket : AM3+ care,exceptand faptul ca face un zgomot groaznic,nici nu raceste procesorul [acesta din urma atingand si 43-45°] = stingandu-mi calculatorul...
=mentionez ca toate componentele computerului sunt cumparate in urma cu trei luni...=
...dupa ce am pus pasta [banuiesc ca "termoizolanta" i se zice],temperatura procesorului - timp de numai o ora,a fost stabila 39°,apoi a urcat la 43° si s-a stins computerul]
...va rog mult,imi puteti spune un alt cooler care sa  se potriveasca [si care sa raceasca cu adevarat fara sa zici ca e turboreactor]???
va multumesc anticipat

Modificat de alinalazar1 (acum 8 ani)


_______________________________________
alinalazar1

pus acum 8 ani
   
locust
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Bună seara!
.   Computerul nu cred că s-a īnchis din cauza celor 43°C -45°C, deoarece aceea nu este o temperatură critică, ci oarecum acceptabilă pentru un procesor, mai ales īn condiții de lucru.

Dacă acel procesor are montat cooler-ul stock, atunci este recomandată īnlocuirea acestuia datorita īn primul rānd zgomotului la turație maximă, iar apoi eficienței răcirii, care lasă de dorit.

La īnlocuirea acestuia trebuie ținut cont de īnălțimea radiatorului (dacă este vertical), pentru a avea loc īn carcasă și de poziția acestuia față de memorii (dacă acestea au radiatoare cu profil īnalt). Este de preferat un ventilator de dimensiuni mai mari pentru a lucra la turații reduse. Modelul acestuia este īn funcție de buget.

La aplicarea pastei termoconductoare (pentru că este necesar transferul termic īntre procesor și radiator, nu izolarea acestora) trebuie degresate perfect cele două suprafețe de contact folosind alcool izopropilic (alcool tehnic, nu medicinal), evitat contactul cu degetele după degresare, aplicată o pastă de calitate superioară după una din metodele clasice ).

Temperatura procesorului și a celorlalte componente mai depinde de tipul și amplasamentul carcasei, circulația aerului īn interiorul acesteia, dacă are sau nu ventilatoare suplimentare, etc.

Verifică și temperatura celorlalte componente pentru a determina cauza opririi, sau dacă ai īn BIOS setat shutdown pe procesor la acea temperatură.

Exemplul de mai jos este de la un  AMD FX 6100 cu un cooler obișnuit (ventilator de 80mm):


_______________________________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la