Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexandraa. pe Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Braila
cauta Barbat
26 - 80 ani
Forum Romania Inedit / Filme Documentare / Discovery Channel - The Battle Of Chernobyl (2006) Moderat de 80Inanna, Silva, bronson
Autor
Mesaj Pagini: 1
plumber
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
The Battle Of Chernobyl (2006) - Batalia de la Cernobīl



Īn urmă cu 30 de ani, pe 26 aprilie 1986, la ora locală 1.23, reactorul 4 al centralei nucleare de la Cernobīl a explodat īn timpul unui test de rutină, deflagraţia ducānd la producerea unui nor radioactiv care a ajuns pānă īn Norvegia.
A fost cel mai mare accident nuclear din istoria omenirii. Au fost emise de 10 ori mai multe radiaţii ca īn cazul dezastrului nuclear din 2011 de la Fukushima (Japonia), care s-a produs īn urma unui cutremur cu magnitudinea 9.
La acea vreme, Cernobīlul aparţinea de URSS, care a alocat 15 miliarde de dolari pentru măsurile iniţiale luate īn scopul de a „curăţa“ zona, acestea incluzānd construirea unui imens sarcofag care s㠄īngroape“ deşeurile radioactive, notează
Bloomberg.
Reactorul, īn cauză a explodat din cauza erorilor de exploatare și a măsurile de siguranță inadecvate.
Mai mult de 40.000 de locuitori din zona imediată au fost expuşi la emanaţii de 100 de ori mai mari decāt cele rezultate de la cele două bombe atomice aruncate asupra Japoniei.
Mai mult de 200 de persoane au murit sau au fost răniți grav prin expunerea la radiații imediat după explozie. 161.000 de oameni au trebuit să fie evacuate dintr-o rază de 30 km de reactor, un număr de 25.000 km pătrați de teren au fost contaminate.
Pe măsură ce timpul a trecut milioane de oameni au suferit din cauza problemelor legate de radiații, cum ar fi leucemia și cancerul tiroidian și īn jur de 4.000 de oameni au murit ca urmare a efectelor pe termen lung ale accidentului.
In următoarele șapte luni, 500.000 de oameni vor purta o luptă cu un inamic invizibil - o luptă nemilosă care a trecut neapreciată, susținută de mii de eroi fără nume și acum aproape uitate.  Datorită acestor oameni a fost evitat cel mai rău; o a doua explozie, de zece ori mai puternică decāt la Hiroshima, care ar fi distrus mai mult de jumătate din Europa. Acest lucru a fost ținut ascuns timp de douăzeci de ani de sovietici și Occident deopotrivă.



Download:

Modificat de plumber (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
teodora36
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 16 ani


_______________________________________
Trebuie să ai coarne ca să reziști īntr-o cireadă!!!

PS - Aviz amatorilor.

pus acum 7 ani
   
amy79
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc pentru documentar - o parte de istorie (recenta) care imi era necunoscuta!

pus acum 7 ani
   
hrovidiu
Membru Junior

Inregistrat: acum 16 ani
nowadays:
Drone in Pripyat (Chernobyl) Postcards from Pripyat
https://www.youtube.com/watch?v=EcC54jTnX5I


pus acum 7 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la