Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Iasminica din Arad
Femeie
24 ani
Arad
cauta Barbat
24 - 52 ani
Forum Romania Inedit / Tech Support / Achizitionare echipament inregistrare emisiuni TV. Moderat de locust, maharet
Autor
Mesaj Pagini: 1
address
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
Bună ziua.
Îmi permit să vă dau eu câteva detalii.
Tunerul preconizat de dvs nu înregistrează analog, ci doar digital, de pe DVB-C digital cablu sau DVB-T/T2, digital terestru. Pe DVB-T2 emite doar pachetul TVR (1,2,3,HD, plus teritoriale), fără TVRi. Vă trebuie o antenă exterioară UIF, nu va recomand antenele de camera, scumpe și ineficiente.
Upc nu prea merge în digital DVB-C cu tuner, din câte știu emite digital codat, vă recomand Rcs, de la care puteți recepționa direct cu tunerul Dvb-c majoritatea canalelor (mai multe cu un Dvb Viewer si un vPlug - detalii găsiți pe net).
Dacă doriți înregistrare de pe satelit, va trebuie evident o antenă de satelit minim 80cm, deci cât mai mare, preferabil cu motor H-H, un Lnb bun (de ex. inverto black), si un receptor. Vă recomand Octagon SX88, e cam 80€, recepționează DVB-S2, inclusiv programele emise în multistream, de ex pe 5°W (Rai, etc). Evident, receptorul e cel care comanda si motorul antenei. Puteți recepționa sute de programe libere de pe mulți sateliți cu o antenă motorizată. Consultați lyngsat.com pentru programele dorite, si pe ce satelit se găsesc. Dacă aveți receptorul satelit, puteți înregistra din ieșirea sa Hdmi, cu ajutorul unei plăci de captură interne PCIe Hdmi, ca AverMedia H727 (are soft dedicat, AverTV), dacă programele nu sunt cu HDCP. Pentru H727 există AverTV cu posibilitate hdcp, din nou detalii găsiți pe net.
Dacă doriți doar programele subtitrate in Română, cea mai ușoară metodă e cu tunerul Dvb-c menționat de dvs, sau un Terratec Cinergy C (tuner intern PCI) si schimbat abonamentul pe Rcs.
De pe tunerul Dvb-c se înregistrează în formatul de emisie, mpeg2 sau mp4. Pentru Pal sd 720x576, bitrate-ul este cam 3-4MB/s, adică în jur de 2GB/h. La HD, 1920x1080, bitrate-ul poate fi până la 14-18MB/s. De reținut că tunerul Dvb-c nu poate fi setat în sensul reducerii bitrate-ului. Iar emisia în format HD, deși o puteți înregistra cu configurația actuală a pc-ului dvs, va fi foarte dificil de editat, datorită procesorului. Pentru editare, vă recomand Gilisoft Video Editor, e foarte bun și intuitiv, accepta orice format video, codează relativ repede,inclusiv în format mkv (care nu e acceptat de softuri profesionale).
Succes cu recepția.

Modificat de address (acum 6 ani)


pus acum 6 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
address a spus mult mai multe decât aș fi putut spune eu, care îmi cunosc doar propriile echipamente.

Într-adevăr, și tunerul meu înregistrează posturile digitale (poate înregistra și posturi analogice, dar nu mai folosesc) în rezoluție 720 x 576, din care util 704 (după eliminarea benzilor negre laterale) x 528 (după refacerea factorului de formă). Formatul înregistrării este MPEG-2, cu o mărime de 2,5 G/oră. Sursa de semnal este un cablu de la RDS & RCS.

Capturarea și prelucrarea o fac cu un laptop dual core nu prea rapid, dar dedicat (ăla nu face altceva), iar prelucrarea, tot pe el, durează cam tot atât cât înregistrarea. Însă nu trebuie supravegheat nici la înregistrare, nici la prelucrare.

Înregistrarea brută o prelucrez cu VirtualDub, echipat cu un filtru de conversie al MPEG-2. Formatul rezultat este .avi
Uneori, când nu sunt necesare intervenții, fac o simplă conversie cu Handbrake, formatul rezultat fiind .mp4
Acestea nu sunt softuri profesionale, dar sunt libere.

Practic, pentru ce am eu, calitatea obținută nu mai crește pentru bitrate video peste 1200 kbps, ceea ce duce la fișiere de circa 1G pentru filme de 1,5 ore. Deoarece aici se cer fișiere mici, de cele mai multe ori limitez dimensiunea rezultată la 700M, ceea ce duce la un bitrate video de 800 kbps, satisfăcător în majoritatea cazurilor. La documentare prefer „calitate standard”, astfel că bitrate nu mai este fixat de mine, ci de soft.

Modificat de 80Inanna (acum 6 ani)


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 6 ani
   
matuselem
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
Multumesc @80Inanna, multumesc @address.

Vad ca folositi RDS&RCS, firma care mi-a oferit servicii sub orice critica, am fost primul cartier care am reusit sa scapam de ei si apoi si altele cartiere, cred ca nu mai exista la noi, sediul lor s-a transformat in farmacie.
Mai sunt doua firme care ofera servicii prin satelit, si telekomul - la fel de serioasa ca RDS-ul, am renuntat la telefonul fix de peste un an si inca nu mi-au restituit datoria (recunoscuta de ei).
Normal cel mai bine ar fi cu antena proprie prin satelit cu echipamentul aferent.
Dar, atat varianta cu antena proprie prin satelit, cat si cele doua firme cu "ligheane" nu este viabila daca locuiesti la bloc - antenele ar fi distruse dupa cateva ore.
Asa ca imi ramane doar varianta UPC, fie analogic - cum am eu (din cele vreo 40 de programe, am instalat doar 14, din care mai uit cam la 8 - suficient pentru mine). Pot sa trec oricand pe digital, incovenientul fiind acela ca iti da o cutie care ma incurca, dar , voi vedea cum s-o fixez pe perete langa Tv si faptul ca selectia programelor se face greoi.
Ii  voi intreba pe cei de la firma daca pot folosi tuner TV.
Tunerul Terratec Cinergy C, nu-l pot achizitiona de la noi.
Singurul la care as avea acces este cel mentionat in prima postare, voi vedea ce zic cei de la UPC si apoi voi vedea, il cumpar sau renunt.
Multumesc mult inca o data!


pus acum 6 ani
   
matuselem
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
Rezolvat. Functioneaza perfect.
Se poate inchide topicul.


pus acum 5 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la