Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
elenn pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 55 ani
Forum Romania Inedit / Tech Support / Instalare win10 pe laptop ASUS ASUS X542UA-DM833 Moderat de locust, maharet
Autor
Mesaj Pagini: 1
ionescugigi
VETERAN

Inregistrat: acum 17 ani
Salut!
Am achizitionat laptopul ASUS X542UA-DM833 care avea SO ENDLESS si am vrut sa instalez win10 de pe unitate optica externa. Am intrat in bios, am setat boot de pe unitatea optica si s-a pornit instalarea dar erau mai multe partitii (4 gb, 62 mb, parca mai era si una de 6 mb si 238.4 gb) iar la partitia de 238.4 gb am incercat sa fac o partitie de 120 gb pentru sistem de operare dar nu ma lasa. Am sters partitia de 4 gb, pe cea de 6 mb, am formatat partitia de 62 mb iar partitia de 238.4 gb imi apare nealocata si nu pot nici sa o formatez, imi apare o fereastra ca windows nu poate fi instalat ca este in stil GPT. In bios, la boot priority apare si "P2: mICRON_1100_MTFDDAV256TBN". Am intrerupt, nu mai am nici endless, si in bios nu-mi apare la storage decat "serial ATA Port 0 Empty"
Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce trebuie sa fac sa instalez win10!
Multumesc!

Modificat de ionescugigi (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
Panasound
Online
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Nu ma lasa sa pun link asa ca dau copy/paste la o rezolvare:

"Ieri am instalat fara probleme win 10 pe un Asus A541n nu Asus A541na dar cred ca e acelasi lucru.  A venit cu OS Endless preinstalat. Descriu pasii urmati de mine:
1. facut usb bootabil cu media creation tools
2. cu stick-ul introdus in portul usb 2(cel negru) intrat in bios cu tasta f2, in dreapta jos -advanced mode - boot - boot option priorities si acolo am selectat la optiunea 1 stick-ul meu si celelalte doua optiuni puse pe disable - save & exit - save changes and exit s-a restartat si a bootat fara probleme de pe stick instalarea decurgand normal(dupa ce am sters partitiile existente si am creeat altele cum am vrut eu). Dupa primul restart din cadrul instalarii s-a schimbat singura optiunea de boot in bios din usb in hdd."

Fa stick-ul cu media creation tools.

Modificat de Panasound (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
ionescugigi
VETERAN

Inregistrat: acum 17 ani
Este gata, am facut stick-ul dar nu stiu ce windows a pus, cel pe care-l am instalat pe PC sau ce a descarcat de pe net? Sau trebuie sa-l pun eu?

Am bagat stick-ul, am reusit sa partitionez ssd-ul dar apare mesajul ca "the EFI system partition was formated as NTFS. Format the EFI system partition as FAT32 and restart the instalation". Acum nu stiu cum sa formatez partitia ca FAT32!

Am rezolvat problema cautand pe net! Solutia e simpla dar nu m-am gandit la asta de frica sa nu stric mai rau ceva!
Cand se ajunge la optiunea pe ce partitie sa instalezi si apare mesajul ca e formatata ca NTFS si trebuie formatata FAT32, SE STERG PUR SI SIMPLU TOATE PARTITIILE PANA RAMANE CEA CU SPATIUL NEALOCAT, dupa care se da next si se continua instalarea fara probleme!
Citat de pe site-ul pe care am gasit solutia:
"At the next window, you will be prompted: Where do you want to install Windows? And several partitions (if your disk had an operating system previously) will show up. Click the partition and choose Delete, and delete one by one until there are only unallocated space.
Then the Windows installation process will go on smoothly. The Windows detected that the EFI system partition was formatted as NTFS problem will be solved now."
Dar s-a instalat fara partitionare, asa ca dupa instalare am intrat in Disk Management si am impartit SSD-ul de 256 GB in doua partitii!
Multumesc pentru ajutor si va doresc toate cele bune!

Modificat de ionescugigi (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la